Извънредното положение в държавата ще се отрази зле финансово на

...
Извънредното положение в държавата ще се отрази зле финансово на
Коментари Харесай

Васил Найденов и Лили Иванова ще олекнат доста сериозно финансово заради коронавируса

 Извънредното състояние в страната ще се отрази зле финансово на Лили Иванова и Васил Найденов. Примата на родната сцена и изпълнителят на " Телефонна обич “ бяха измежду първите, които оповестиха, че анулират концертните си изяви поради епидемията от ковид.

" Скъпи другари, заради епидемията от ковид (COVID-19) и оповестеното изключително състояние, ви уведомяваме, че концертите и участията на Васил Найденов се анулират! Бъдете здрави! “, написа Кеца в формалната си страница във фейсбук. Според осведомени около карантината артистът щял да губи приблизително по към 50 хиляди месечно, защото хонорарът му за едно присъединяване възлиза на 8 бона, а той рядко има под 5-6 концерта в месеца.

С надалеч по-крупна сума е на път да изгори колежката му Лили Иванова, която анулира концертите от първия лъч на националното си турне, което щеше да стартира през този април. Публиката в Пазарджик, Видин, Бургас, Сливен, Гоце Делчев и Самоков няма да има опцията да приветства примата, най-малко на този стадий. Лили е дала различни дати за отпадналите от програмата концерти, само че и те са под въпрос, защото са планувани за есента, когато специалистите считат, че коронавирусът ще се завърне с нови сили след предстоящото мъртвило през лятото. Ако това се случи, Вечната Амбър ще загуби повече от 1 милион лв., защото билетите за концертите ѝ в провинцията стартират от 30 и стигат до 80 лв..

Цените на пропуските за грандиозния край на тура в София, когато Лили ще излезе на сцената на зала 1 на НДК в две следващи вечери, стартират от 50 и доближават до 200 лв.. Ако и тези концерти отпаднат, примата ще загуби по 508 хиляди лв. за всеки от двата, защото на толкоз се равнява сумата от разпродадените за всички 5000 места билети. Въпреки това естрадната звезда съобщи ясно, че не е обезпокоена от обстановката. " Ако се чудите какво върша в тези смутни времена – заставам у дома и се усещам отлично “, сподели Лили.

Потърпевш от изключителното състояние евентуално ще се окаже и Георги Христов. Изпълнителят на " Черно и бяло “ има запланувани 12 концерта в страната, част от националното му турне. То би трябвало да стартира още на 28 април от Ямбол, само че в случай че спешната обстановка продължи, може изявите му да пропаднат. За момента артистът твърди почитателите си, че смяна в датите няма да има, само че си резервира правото да ги реалокира по-напред във времето, в случай че е належащо.

Без халтура в Лондон остана и Димитър Рачков. На 23 март той трябваше да забавлява българите в британската столица със своя моноспектакъл " Забраненото шоу на Рачков “. Събитието, от което комикът щеше да завоюва близо 150 хиляди лв., беше анулирано, а дали ще се състои въобще, или парите от билетите ще бъдат върнати на хората, към момента не е ясно, написа " Ретро ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР