Извънредното положение в България дойде в най-неудобния момент за Славия,

...
Извънредното положение в България дойде в най-неудобния момент за Славия,
Коментари Харесай

Заги: Ако се класираме за евротурнирите, ще бъде идеално

Извънредното състояние в България пристигна в най-неудобния миг за Славия, защото отборът вървеше добре в шампионата. Два месеца след спирането на шампионата " белите " възобновиха тренировки, а треньорът на отбора Златомир Загорчич призна, че с малко шанс и неизменност Славия може да се класира за европейските клубни шампионати.

„ Продължаваме подготовка по нашата стратегия. Правим по 3-4 тренировки дневно, не е елементарно. Трябва да го създадем, с цел да бъдем готови за шампионата. След отмора от два месеца интервал от три седмици за подготовка е малко, само че няма какво да създадем. Такова е ситуацията и би трябвало да се оправим с това нещо.

Трябва да внимаваме, тъй като могат да се получат травми след подновяването на шампионата. Не знам дали от БФС разрешиха да бъдат правени по 5 смени, вместо по три. Ако има 5 смени на мач, ще ни бъде по-лесно да редуваме футболистите. Има огромна опция от травми. Още повече, че след края на този сезон ще има две седмици и след това стартира различен. Няма да ни бъде по никакъв начин елементарно.

Амбициите ни са да създадем колкото се може повече до края на шампионата. Ако успеем да се класираме за евротурнирите – идеално. Засега сме удовлетворени от това, което сме създали. Мислим положително и се надяваме, че ще успеем да изпреварим няколко от тимовете пред нас и ще се класираме за евротурнирите. За мен възможностите са действителни, стига да ни покрие малко шанса и несъмнено, да продължим по същия метод, както от началото на годината “, съобщи Загорчич пред БНР.

Часове преди подновяването на тренировките бранителят на „ белите “ Емил Виячки даде позитивни проби за Covid-19. “Постоянно държим връзка с него. Той е в положително положение, няма признаци. Пожелавам му допустимо най-бързо да се оправи и да почне да тренира с нас”, добави треньорът на Славия.

Загорчич дефинира Филип Кръстев за най-големия гений на България. Преди време британската преса разгласи, че 18-годишният техничар е наблюдаван от Лестър, а интерес към него има и от други европейски клубове.

„ Той сподели в последните 5 мача, когато почна като титуляр, че е огромният гений на българския футбол. И несъмнено, хората от по-силните футболни страни му обърнаха внимание. Надявам се в един миг да успее да направи прекрасен трансфер в по-силно състезание. Това момче го заслужава. Всичко, което сподели до момента и методът, по който израства – да, той заслужава да играе огромен футбол “, приключи Загорчич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР