Извънредното положение ни е нужно главно за недисциплинираните хора, които

...
Извънредното положение ни е нужно главно за недисциплинираните хора, които
Коментари Харесай

Борисов: Извънредното положение ни е нужно, недисциплинираните разнасят заразата

Извънредното състояние ни е нужно основно за недисциплинираните хора, които разнасят болести, безапелационен бе министър председателят Бойко Борисов.

От рано тази заран министър-председателят е в Народното събрание, с цел да убеди депутати в нуждата от въвеждането на изключително състояние, по отношение на разпространяването на ковид.


Правителството предлага изключителната мярка да бъде в действие за 1 месец - от 13 март до 13 април 2020 година. 

От парламентарната естрада министър председателят прикани да се съблюдават прецизно напътствията на медиците, както и да не се нарушава интервала на карантината. Той напомни, че ръководещите ще обсъдят и опцията за разискване на законодателни ограничения, които да плануват наказване за нарушителите.

„ Искам да благодаря на всички, които са на първа линия – доктори, сестри, санитари “ , сподели още Борисов и даде обещание съответно обезвъзмездяване на техния труд.

„ Ситуацията беше една, в този момент е друга “ , сподели министър председателят във връзка на повишаването на броя на заболелите.

„ Това знамение безусловно унищожава света. Променя ни метода на мислене – пътувания, придвижване “, акцентира още Борисов. Той напомни, че епидемията ще окаже влияние върху стопанската система и финансите на страната. „ Към днешна дата, в случай че се резервира спада на потреблението, най-малко с 3 милиарда лв. бюджетът няма да бъде напълнен “, безапелационен е той.

„ Нито една страна не е направила нещо, което ние не сме създали. Ще дадем добър знак на народа, че в сериозни обстановки можем да сме обединени “ , прикани още Бойко Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР