Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната

...
Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната
Коментари Харесай

Доц. Мангъров шокиращо: Всички хора по Земята ще се заразят с COVID-19 и ще...

Извънредното състояние, каквото го играем ние, е малко прекомерно. Социалната изолираност е да се лимитират случаите в дребни общности, в които има инфектирани. Това съобщи инфекционистът доцент Атанас Мангъров в ефира на Канал 3.

По думите му груповият имунитет би трябвало да се случи, с цел да се преодолее тази болест. "Само Швеция и ненапълно Холандия са последователи на груповия имунитет. Англия се отхвърли, тъй като когато стартират да умират хора, публичният напън става неукротим ", разясни той.

Попитан дали е за отварянето на заведенията за хранене и кафенетата, той съобщи, че общественото разграничаване е, с цел да отсрочат нещата, само че когато се отворят - отначало ще сме в изходна обстановка. "Ако ме питате мен - не бих ги затворил. По-малко под 1% ще умрат. Това се случва всяка година от всеки грип от предишното ", добави още доцент Мангъров.

"В Италия смъртните случаи за денонощие са същите, каквито са били предходната и по-миналата година ", съобщи той и добави, че би трябвало да си разбираем за какво на едно място става по този начин и какво може да се случи у нас. "В Италия междинната дълготрайност на живот е 85 години, а у нас - 74 години. При всяка зараза има места, в които хората се разболяват доста и умират доста и места, където - не ", сподели той.

"Не съм срещу изключителното състояние. Когато индивидът, който ръководи страната каже, че би трябвало да го има - го изпълняваме. Извънредните ограничения са верни. След две-три седмици ще е пикът на COVID-19 ", съобщи още специалистът.

"Всички хора по Земята ще се заразят и ще го изкарат. Това е нов вирус ", отсече още доцент Мангъров.

"Моментът на заразяването е като момента на забременяването. Важни са и други признаци. Около за 10-14 дни на човек му е неприятно ", разяснява специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР