Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация,

...
Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация,
Коментари Харесай

Българският туризъм е в тежка ситуация, но ще се възстанови

 Извънредното състояние изисква изключителни ограничения, туризмът е в тежка обстановка, дано сме единни – бизнес ще има, когато има туристи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в изказване, оповестено в обществените мрежи.

" Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази невиждана международна рецесия с COVID-19. Нашият бранш е несъмнено измежду най-силно засегнатите от обстановката, по този начин е по света и в България. Всички осъзнаваме това и приготвяме ограничения за работещите в бранша ", изясни тя.

" Колеги и другари, тъкмо Вие като потвърдени експерти знаете, че туризмът е извънредно уязвим и всяко непремерено деяние може да има отражение за години напред. Знаем, че е доста мъчно за работещите в бранша, само че става дума за изключително състояние, което допуска и изисква изключителни ограничения. Колкото по-рано се вземат, толкоз по-ефективни ще са те ", прикани Ангелкова.

" Дори да се наложи в допълнение стягане на ограниченията, апелирам за самообладание и отговорност. Туризмът, въпреки и с предстоящи съществени вреди, ще се възвърне, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в естествения си темп ", счита министърът.

" Вярвам, че през днешния ден повече от всеки път не би трябвало да се разделяме на администрация и частен бизнес, не би трябвало да се опълчват хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и различен бизнес. Всички сме в тази рецесия и можем да я преодолеем, единствено в случай че всеки е подготвен да промени метода си на живот, да помогне на различен в неволя. Днес първо би трябвало да се ограничи болестта, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и би трябвало да го следваме без суматоха. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм! ", се споделя още в изказването на министър Ангелкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР