Извънредното положение и въведените ограничения срещу разпространението на коронавируса се

...
Извънредното положение и въведените ограничения срещу разпространението на коронавируса се
Коментари Харесай

Фандъкова няма намерение да се отказва от ремонтите в центъра

Извънредното състояние и въведените ограничавания против разпространяването на ковид се отразяват извънредно тежко на финансите на Столичната община. Само за март приходите от налози и такси са намалели с 19 млн. лв.. Отделно се натрупат загуби в областта на превоза. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова във фейсбук профила си.

Тя за следващ път съобщи, че следва актуализация на бюджета на общината и инспектиране на капиталовата стратегия.

Европроектите не престават

От думите ѝ обаче се разбра, че от нея няма да отпаднат планове с европейско финансиране, каквито са тези за продължаването на ремонтите в центъра на столицата. Независимият консултант Борис Бонев прикани общината да се откаже от провокиралото неодобрение и разногласия възобновяване на зоните към храма " Александър Невски ", Военния клуб, и улиците " Цар Иван Шишман " и " Шести септември ". Ремонтите там са част от общ европроект за над 46 млн. лв., който стартира с обновяването на централната ул. " Граф Игнатиев " и градините " Кристал " и " Св. Климент Охридски ".

С прекратяването на този план съгласно Бонев ще се спестят милиони, които могат да се употребяват за други по-неотложни общински разноски. От Българска социалистическа партия също приканиха да отпаднат по-маловажни европейски планове, с цел да има средства за превъзмогване на следствията от антивирусните ограничения и епидемията от Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР