Извънредното положение и драматичното предупреждение на шефа на кризисния щаб

...
Извънредното положение и драматичното предупреждение на шефа на кризисния щаб
Коментари Харесай

Столичани забравиха силните думи на ген. Мутафчийски и... СНИМКИ

Извънредното състояние и трагичното предизвестие на шефа на спешния щаб за битка с ковид ген. Венцислав Мутафчийски, че ще загубим човешки животи, не съумя да трогне огромна част от сънародниците ни.

След относително пустите улици в неделя стана ясно, че не самодисциплината, а дъждът ни е оставил по домовете, написа Дарик.

Слънчевото време през днешния ден още веднъж извади на показ нелепостта на българина, който е чул, че признаците на ковид били "температура и кашляне ", само че избира да го разисква с бира в ръка пред кварталното магазинче за цигари и алкохол.

И при затворени кафенета нежелаещите да си останат под всенародна карантина се струпаха на мохабет при тотална социализация, вместо противоположното. Отпадането на "синята " и "зелената зона " за паркиране пък подкрепя плъпването на маси от хора в центъра на града.

Същата бе обстановката и в другите квартали на София.

 Слатина карантина
DarikNews.bg

 Слатина карантина
DarikNews.bg
Бърз преход из централната част на жк "Слатина " потвърди, че българинът е неотстъпчив и не обича да се вслушва в препоръки, нито да извършва нареждания. Деца играят на тенис на маса по площадките, столичани разхождат кучетата си, семейство води детето си на разходка, а пред офис "за бързи пари " се вие опашка на разстояние "врат до врат ".

 Слатина карантина
DarikNews.bg
 Слатина карантина
DarikNews.bg

 Слатина карантина
DarikNews.bg

Не липсват и искащи да ритат топката в учебните дворове. И наложително по тротоарите едвам кретат и най-застрашените - пенсионерите, с по две торби в ръце и без маска и ръкавици.
Милата, слатинска картинка нямаше да е съвършена, в случай че не се беше сдобила и с чифт употребявани силиконови ръкавици, захвърлени на тротоара ведно с бацила. А след цялата пролетна гмеж посред карантина и изключително състояние май е време да завали. И в случай че може, да се лее цяла неделя.
 Слатина карантина

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР