Извънредно заседание на Областния медицински съвет във Враца се проведе

...
Извънредно заседание на Областния медицински съвет във Враца се проведе
Коментари Харесай

Областният медицински съвет във Враца на крак заради коронавируса

Извънредно съвещание на Областния медицински съвет във Враца се организира през днешния ден поради ковид, видя кореспондент на BulNews.
На събранието бяха разяснени наредбите на Министерство на здравеопазването в подтекста на ковид инфекцията и ограниченията за ограничение на болестта.
Поради възходящото разпространяване на вируса в международен мащаб и все по-големия риск за нахлуване на рисковия вирус в България значима задача на Медицинския съвет е да дефинира ресурсите в болничните заведения, както и да откри къде ще бъдат локализирани места за уединяване на болни пациенти.
По настоящи данни на територията на България към момента няма доказан случай на ковид, все пак обаче в общините са подхванати ограничения за предотвратяване.
Според доктор Кети Ценова ограниченията за надзор на разпространяване на болестта дават резултат, в случай че се ползват.
От РЗИ във Враца са подхванали всички нужни ограничения във връзка с вируса. Осигурено е профилирано облекло на Центъра за незабавна здравна помощ във Враца. Също по този начин е извършено образование на медицинските експерти в детските заведения и учебните заведения на територията на региона и са обезпечени дезинфектанти и защитни маски.
Регионалната здравна ревизия е събрала писмена информация от лечебните заведения за съществуването на нужни запаси.
Към момента във Враца има 10 инфекциозни кревати при положение на инфектирани пациенти, като при нужда има опция да се провиснал още 5.
Центърът за незабавна здравна помощ е обезпечил една кола за спешна помощ и дежурен екип, който да се отзовава при подозрения за ковид. Във всички коли за спешна помощ има обезпечени дезинфектанти.
Общините на територията на региона са подхванали всички ограничения за недопускане на болестта. Дезинфекциращи действия, образование на медицинските чиновници и информиране на популацията се ползват в съвсем всички обитаеми места.
Припомняме, че ковид може да аргументи умерени грипоподобни признаци като висока температура, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и изнемощялост.
По-сериозните случаи развиват тежка пневмония, изострен респираторен дистрес синдром, сепсис и септичен потрес, които могат да доведат до гибел. Хората със съществуващи хронични болести наподобява са по-предразположени към тежко протичане на болестта.
При подозрения за заразяване с ковид е нужна незабавна консултация с доктор.
От през вчерашния ден в РЗИ – Враца е открита осведомителна телефонна линия, на която жители и организации могат да задават своите въпроси по отношение на ковид 2019-nCoV. На телефонен номер 0879/144830 може да се получи информация по отношение на настоящи въпроси по отношение на ковид 2019-nCoV.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР