Извънредно заседание, както поискаха ГЕРБ обаче няма да имаПърви председателски

...
Извънредно заседание, както поискаха ГЕРБ обаче няма да имаПърви председателски
Коментари Харесай

Първи председателски съвет - на фокус зеленият сертификат и казусът с в. „Труд“

Извънредно съвещание, както желаеха ГЕРБ обаче няма да има
Първи председателски съвет – на него се взема решение дали зеленият документ да стане наложителен за влизане в Народното събрание.

Преди началото на съвещанието пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изясни, че с изключение на зеления документ ще бъдат прегледани и други организационни въпроси. „ Ние всички сме имунизирани, всички имаме зелен документ, в този смисъл за нас не е проблем всяка заран да демонстрираме зеления си документ “, сподели Атанасова и добави, че когато разпоредбите важат за цялата страна, според заповед на министъра, би трябвало да важат и за народните представители.

Костадин Костадинов, ръководител на ПГ Политическа партия „ Възраждане “, съобщи, че е срещу документа и че не би трябвало да се позволяват такива форми на дискриминация.

„ Конкретно за тази постройка това съставлява една скрита форма на държавен прелом. Как тъкмо ще спрат хора, които са представители на народа да влизат “, разяснява Костадинов.

Мукаддес Налбант, заместник-председател на Народното събрание от ПГ на Движение за права и свободи сподели, че парламентарната група ще вземе решение дали да поддържа въвеждането на зелен документ за влизане в постройката на Народното събрание. Тя самата е имунизирана за COVID-19 с трета доза.

На съвещанието би трябвало да стане ясно дали ще бъде извикан министъра на културата Велислав Минеков поради проблема с в. „ Труд “. Извънредно съвещание, както желаеха ГЕРБ обаче няма да има, съобщи Нова телевизия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР