ИЗВЪНРЕДНО! Тухла от строителен обект уби човек в Пловдив 53-годиният

...
ИЗВЪНРЕДНО! Тухла от строителен обект уби човек в Пловдив 53-годиният
Коментари Харесай

Инспекцията по труда проверява случая със загиналия работник

ИЗВЪНРЕДНО! Тухла от строителен обект умъртви човек в Пловдив

53-годиният мъж умря при случай, станал на строителен обект през вчерашния ден към 12:00 часа до кръстовище на бул. " Христо Ботев " и ул. Любен Каравелов ". Според първичната информация той е бил ударен от тухла, паднала при издигане на палет. На място лекарски екип установил; че мъжът е в безсъзнание, по-късно той е умрял. Случаят ще се проверява от следовател при ОСлО към ОП- Пловдив.

" Бяхме известени на случая към обяд и незабавно изпратихме наши чиновници на място да ревизират аргументите за трагичния случай и дали има позволени нарушавания на изискванията за безвреден труд. Ако такива бъдат открити ще бъде потърсена съответната отговорност на отговорните.

Резултатите от инспекцията ще станат ясни през идната седмица, съобщи ", шефът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев.
Починалият мъж на строителен обект по-рано през днешния ден е служащ на “Рожевски 61 ”, научи „ Марица ”. „ Казва се Кирил, от село Белозем е и е дълготраен наш служащ. Инцидентът е станал до момента в който са качвали материали на градежа. Духнал е вятър и тогава от 5 етаж се чупи и пада тухла. Сутринта приказвах с служащите, бяхме взели всички ограничения за безопастността им ”, изясни Илко Рожевски. Той е строителят на обекта, в който влага предприемачът от йордански генезис Таха Рахман. До Стоматологичния факултет Рахман подвига три нови жилищни секции, посредством една от компаниите си – „ Билдинг инвест груп ” от Пазарджик.

Таха Рахман стои зад едни от най-мащабните жилищни планове в Пловдив от последните години. Наскоро стана ясно, че той ще строи мегакомплекс с 800 жилища в Пловдив. Мастодонтът със 120 000 кв. м РЗП се намира в знаков парцел, обект на разногласия сред Ветко Арабаджиев и Илия Павлов – мястото е на северния бряг на река Марица.

Преди време едната част от парцела до Стоматологичния, където е станал случая, е била общинска, другата – на БДЖ. И Общината, и железниците обаче след това продават дяловете си. Новите притежатели започнаха да строят при започване на 2018 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР