Извънредно тежко е положението с COVID-19 в Италия. 16 милиона

...
Извънредно тежко е положението с COVID-19 в Италия. 16 милиона
Коментари Харесай

Пловдивчани в Италия за COVID-19: Страшно е, пазете се!

Извънредно тежко е ситуацията с COVID-19 в Италия. 16 милиона в страната са под карантина. Мерките се стягат неимоверно. Не чакайте в България да стане като тук, вземете ограничения в точния момент.

За това предизвести пловдивчанката Гергана Танева, която живее със фамилията си във Варезе, област Ломбардия, написа marica.bg.

Според Гергана до спешната обстановка се е стигнало поради безотговорността на италианците, траяли да пътуват макар предизвестията на управляващите.

Няма изгледи болестта да отшуми. Да не ви тревожа, само че и в България скоро ще се усети какъв брой съществено е ситуацията. Пазете се, поучава пловдивчанката.

Тя се надява управляващите у нас да вземат нужните ограничения за ограничение на болестта, до момента в който не е станало прекомерно късно.

Купете си дезинфектанти за ръце на алкохолна основа 60%, при диалог спазвайте отдалеченост със събеседника 1,5-2 метра, кихайте и кашляйте в свивката на лакътя, не ходете по гишета и не чакайте по опашки, приканва Гергана.

Тя и фамилията й са под карантина вкъщи. Засега са здрави и могат да излизат на всички места. Със брачна половинка й работят от у дома, а трите им деца не вървят на учебно заведение.

От през днешния ден Ломбардия, където живеят семейство Таневи, и още 14 провинции са затворени. Училищата няма да работят до 3 април, само че ваканцията може да се удължи. Повечето чиновници работят отдалечено.

Никой не излиза от у дома. Затворени са кина, театри, музеи. Сватбите и погребенията са неразрешени. Търговските центрове не работят през уикенда. Забранено е и провеждането на всевъзможни изпити и състезания.

Отложени са делата в съдилищата

Властите приканват жителите да посещават институциите и да чакат по гишета единствено в краен случай.

Припомняме, че държавното управление издаде тази нощ декрет, подписан от италианския министър председател Джузепе Конте и оповестен в Туитър.

С него се лимитира влизането и излизането от огромна част от Северна Италия, която включва финансовия център Милано и водещата туристическа локация Венеция.

По-рано Конте заяви на конференция, че ще има ограничавания на напредването към и от засегнатите райони. Хората ще би трябвало да изясняват аргументите си да пътуват, като за годни ще се считат единствено деловите и незабавните здравословни мотиви.

Освен цялата област Ломбардия са наранени северната част на област Емилия-Романя, източната част на област Пиемонте и част от област Венето.

Драконовите ограничения са без казус в Европа и наподобяват тези в китайската провинция Хубей, където през декември предходната година стартира епидемията.

Общият брой на умрелите от новия ковид в Италия към този момент е над 200.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР