Извънредно! Самолет се разби в Оризари, двама загинаха Оризари на

...
Извънредно! Самолет се разби в Оризари, двама загинаха Оризари на
Коментари Харесай

Пилоти се разбиха със самолет край Оризари ОБЗОР

Извънредно! Самолет се разруши в Оризари, двама починаха Оризари на косъм от по-голяма покруса! Ето къде е паднал самолетът Вижте историите на двамата починали край Оризари ВИДЕО

45-годишният водач Стефан Василски и 18-годишният му възпитаник Виктор Аламански починаха при злополука с частен двуместен аероплан в пловдивското село Оризари тази заран. Най-вероятната причина за случая е щета в крилото. Според очевидци то се е отчупило, до момента в който машината е била във въздуха.

Самолетът е съединен от Стефан и негови другари преди няколко години и е летял доста пъти без никакви катастрофи.

Самолетът е изхвърчал към 10:00 часа от малко частно летище край Белозем. Той заходил над стадиона в Оризари, където по-късно трябвало да се организира съревнование с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злощастния аероплан.

„ Чакахме да мине над стадиона и да поздрави всички състезатели, единствено че се случи злощастие – крилото се откъсна и самолетът се разруши ”, споделя Пенка Гарабетова, която е от клуб " Модел клуб - Пловдив ", уредник на надпреварата и свидетел на случая. В момента на случая във въздуха не е имало други летателни апарати. Стефан и Валентин е трябвало да изпълнят демонстрационен полет преди началото на надпреварата в памет на неотдавна умрял член на пловдивския клуб по авиомоделизъм.

Стефан Василски е притежател на авиоклуб в Белозем, откъдето е изхвърчал самолетът. Виктор Аламански е гимназист от Чирпан, който се учил да пилотира. „ Най-вероятно се е отворил люкът на кабината, при което водачът е дръпнал по-рязко. Аз персонално видях по какъв начин се откачи крилото, падна и в идващия миг самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата. Чухме удара и отидохме да оказваме помощ ”, споделя Гарабетова.

" Може да е отмалялост на метала, градивна непълнота или прекомерно натоварване ", разяснява Христо Христо от профилираното звено за следствие на авиационни събития.

Стефан и Валентин имат доста общи фотоси в обществените мрежи, преди 10 дни са били дружно в Германия на авиоизложение.

Двуместният аероплан е паднал в коритото на река Марица. „ Преди това се е откъснало едно от крилата и това е била повода да се стигне до тези трагични условия ”, съобщи старши комисар Атанас Илков, шеф на МВР-Пловдив.

Видях аероплан с едно крило и два натрупа, миришеше на бензин, няма пожар, заяви регионалният шеф Здравко Димитров, който посети мястото на нещастието.

В ранния следобяд в частната база, откъдето е изхвърчал самолетът, влязоха следователите. Иззета е документи. Проверява се дали машината е предходна механически прегледи и била ли е тествана преди да излети. „ Човек с извънреден опит – привлекателен, положителен ”, разяснява Иван Тачев, кмет на село Белозем.Законовият период за определяне аргументите за нещастието е 1 година.

Окръжната прокуратура в Пловдив следи следствието на авиокатастрофата.

Екипът на вестник " Марица " и Marica.bg изричат съболезнования на околните!

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР