ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019 В сайта на фондация Пловдив

...
ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019 В сайта на фондация Пловдив
Коментари Харесай

Откриването на Пловдив 2019 - 3,2 млн. с ДДС

ИЗВЪНРЕДНО! Прокуратурата подхвана Пловдив 2019
В уеб страницата на фондация " Пловдив 2019 " към момента няма формален доклад за всички средства, изхарчени за откриването на Европейска столица на културата. Според първичните проекти то трябваше да коства най-много 2,4 млн. лв. с Данък добавена стойност. Толкова е и оптималният предел на оповестената през април предходната година социална поръчка (виж стр. 4).

Още преди месец " Марица " сигнализира, че разноските ще набъбнат доста. Оказа се, че във въпросните 2,4 млн. влизат единствено идейната идея, реализирането, хонорарите на участниците и продуцентите и техническото застраховане, в това число наемът на сцената. След това към тях се прибавиха още 250 000 лв., разграничени в 4 публични поръчки. Те бяха за наем на оградата, нейния монтаж и ремонт, както и за наемане на техника за повдигането и развалянето на 30-метровата кула.

Общинските съветници от " Съюз за Пловдив " обаче продължиха с надграждането на сумата. Оказва се, че за мърчандайз за откриващото събитие - ВИП пакети и дарове за жители и посетители, снимане и лайфстрийм, са изхарчени други 363 000 лева Още 90 000 лв. са отишли за връзка на откриващо събитие, в това число брандиране на града и оформяне на зони за специфични посетители. Така сметката се оформи на към 3,2 млн. лв. с Данък добавена стойност. Информацията е от обществено известни данни, които са оповестени в уеб страницата на Фондация " Пловдив 2019 ", Агенция за публични поръчки и признатия бюджет на Фондация " Пловдив 2019 " за 2018 година

При анонса на откриващото събитие кметът Иван Тотев изясни, че е реализиран голям резултат за популяризирането на самодейността посредством авторски изявления в авторитетни международни медии. " Ако трябваше да ги платим, парите нямаше да ни стигнат ", разяснява градоначалникът. Но премълча, че за въпросната активност има изхарчени още 352 000 лв. без Данък добавена стойност по 2 публични поръчки, оповестени през 2017-а и 2018 година и извоювани от " Публисис " АД на Николай Неделчев, както и голям брой по-малки контракти.

Най-голямата сума в разноските е 450 000 евро за продуцирането на вечерното шоу на 12 януари. В таблицата долу са посочени и всички останали разноски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР