Извънредно предложение на кмета Здравко Димитров за отпадане на заплащането

...
Извънредно предложение на кмета Здравко Димитров за отпадане на заплащането
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив Здравко Димитров с извънредно предложение за отпадане на таксите за маси за открито сервиране

Извънредно предложение на кмета Здравко Димитров за отпадане на заплащането на таксата за маси за намерено сервиране на заведенията за хранене и развлечения в Пловдив ще се гледа на утрешната сесия на Общинския съвет.

Проектът на решениe беше коментиран на среща на кмета с представители на Българската асоциация на заведенията (БАЗ).

„ Целта е Община Пловдив още веднъж да подкрепи локалния бизнес и наново да вкара тази мярка, която действаше в интервала на изключителното състояние преди няколко месеца “, уточни кметът Здравко Димитров.

Общо три месеца притежателите на търговски обекти за хранене няма да заплащат такса за разположените маси в откритите площи - от 1 ноември до 31 януари 2021 година. Освобождаването ще става служебно от страна на общинския орган, издал разрешението за прилагане.

В претекстовете на предлагането се споделя, че съществена причина за това е разпространяването от Коронавирус – 19 и е в сходство със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключително състояние при съблюдаване заповедите на министъра на опазването на здравето за въведените противоепидемични ограничения - отдалеченост 1,5 метра сред лицата.

Обсъдена беше и проектонаредбата за налична среда от Закона за хора с увреждания, която касае категоризацията на заведенията.

Предстои Българската асоциация на заведенията да внесе публично мнение до Министерството на туризма за нея.

На днешната среща участваха Павлин Петров, съпредседател на БАЗ и юрист Валентин Савов, член на УС на организацията, които обявиха, че е значимо да се откри баланс сред опазването на публичното здраве, от една страна, и бизнеса и служащите, от друга.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР