Извънредно положение в Шри Ланка - то беше обявено от

...
Извънредно положение в Шри Ланка - то беше обявено от
Коментари Харесай

Премиерът на Шри Ланка обяви извънредно положение, протестиращи отново щурмуваха резиденцията му

Извънредно състояние в Шри Ланка - то беше оповестено от премиера на страната, който беше декларирал, че през днешния ден ще подаде оставка.

Резиденцията на министър-председателя още веднъж беше щурмувана от протестиращи. Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне събралото се голям брой.

В няколко провинции, в това число и столицата Коломбо, е въведен безконечен час. Хората чакат оставки - и на президента, и на премиера, споделят стачкуващите. По-рано стана известно, че президентът Готабая Раджапакса е напуснал страната и към този момент е на Малдивите.

В неделя той съобщи, че ще се отдръпна от поста, с цел да подсигурява " мирното предаване " на властта. Причина за митингите, почнали преди месеци, е тежката икономическа рецесия в Шри Ланка - неналичието на средства за импорт на храни, горива и лекарства, в композиция с високата инфлация, изкараха хората на улицата.

Вече няколко дни опозицията се пробва да образува държавно управление, с цел да може да се пристъпи към избирането и на нов президент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР