Извънредно положение не означава спиране на стопанския живот. Не означава

...
Извънредно положение не означава спиране на стопанския живот. Не означава
Коментари Харесай

Дончев: Извънредно положение не означава спиране на стопанския живот


" Извънредно състояние не значи прекъсване на стопанския живот. Не значи ограничение на гражданските свободи. Да не се вършат спекулации. Единственото, което ще бъде лимитирано е правото на свободно придвижване. Не може да позволим лице, което е инфектирано, свободно да популяризира болестта. Няма място за суматоха! ". Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, представен от БГНЕС.

Вицепремиерът Дончев съобщи, че обстановката е оценена извънредно деликатно. Считаме, че в този момент е моментът да се вземат решителни ограничения, с цел да ограничим разпространяването на вируса, сподели той.

Утре предлагаме на Народното събрание да разгласи изключително състояние на територията на републиката, повтори Дончев и добави, че ограниченията включват и законодателни промени там, където това е нужно.

На първо място законодателните промени са свързани с ограничаване на пътуването. Имаме потребност да ограничим пътуването от и до страни, където има разпространяване на вируса. Имаме потребност от по-строга карантина. Тук изрично ще е належащо доста по-категорично оформяне на санкционни режими и прекъсване на обществени заплащания за лица, които не съблюдават карантината, заяви вицепремиерът.

Ще бъдат затваряни частни обекти – увеселителни заведения, сподели още той.

Нашият блян е изключителното състояние да бъде въведено за оптимално къс интервал, с цел да минимизираме последствията за стопанската система, сподели още Дончев.

Държавата би трябвало да сътвори гаранции за живота и здравето на жителите и за запазване на стопанската система, съобщи Томислав Дончев.

Ситуацията, която се задава изисква доста по-бързи решения и дейности – и от страна на здравните управляващи, и от страна на институциите. Това сподели ръководителят на националния спешен щаб за ковид и шеф на Военномедицинска академия ген. Венцислав Мутафчийски.

Има основни недостатъци във всички насоки, означи Мутафчийски. Ситуацията е толкоз динамична, че предлагаме на министър-председателя да се вземат изключителни ограничения, с цел да могат да бъдат въоръжени институциите с задоволително принадлежности да повлияят на измененията, които предстоят пред всички нас, сподели още той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР