Извънредно положение на полуостров Халкидики след силния дъжд и ураганния

...
Извънредно положение на полуостров Халкидики след силния дъжд и ураганния
Коментари Харесай

Извънредно положение е въведено след смъртоносната буря на Халкидики

Извънредно състояние на полуостров Халкидики след мощния дъжд и ураганния вятър нощес. Опустошителната стихия на гръцкия полуостров аргументи гибелта на 7 души. 6 -ма са задгранични туристи, от тях - две дребни деца. Ранени са над 100 души. Още за обстановката в Гърция и има ли българи, наранени от стихията

Няма починали и тежко потърпевши българи. Единственото терзание на българите, които почиват на Халкидики, с които разговаряхме е че нямат електричество и вода. Ако токът не бъде пуснат до на следващия ден, те няма да могат да зареждат телефоните си, с които поддържат връзка с околните си.

 Токът на Халкидики ще бъде възобновен най-късно на следващия ден Токът на Халкидики ще бъде възобновен най-късно на следващия ден
Бедствено състояние на Халкидики поради мощния дъжд и ураганния вятър. Опустошителната стихия на гръцкия полуостров нощес аргументи гибелта на седем чужде...

Изкоренени и прекършени дървета, затиснати коли, десетки разрушени заведения и доста къщи, останали без покриви - това можеше да се види на полуостров Халкидики след опустошителната стихия нощес.
Константинос - риболовец: На 77 години съм. През целия ми живот не съм виждал толкоз извънредно нещо.Деби Лойд, екскурзиант от Англия:... Вятърът беше плашещ. Помете всичко по пътя си... Наталия, екскурзиант от Русия: Смразяващ вятър, просто вцепеняващ - затворихме всички прозорци и се изля дъжд, който безусловно заля цялата къща. Веднага наводни първия етаж, изгасна и тока. И тука, в полето пред нас едно като торнадо се завихри, а към него святкаха мълнии.
Загиналите са двама туристи от Чехия, жена и осемгодишно момче от Румъния, мъж и момче от Русия. Ранени са към 100 души, най-вече чужденци, множеството от падащи предмети. 23-ма са признати в болница.

Нефели, туристка от Гърция: Внезапно пясъкът се подвигна във въздуха, влизаше в очите ни, падаха мълнии, започнаха да ни викат - да влезем всички вътре в ресторанта. Навсякъде летяха столове, падаха дървета, всичко стана пред очите ни. Всички вътре изпаднаха в суматоха, беше същински безпорядък. Няколко шишета от бара паднаха върху другар на брат ми и той пострада доста съществено. Ричард - екскурзиант от Унгария: Беше доста мощна стихия. Много беше ужасно, тъй като имаше мощен вятър, градушка и мощен дъжд. Още малко и щяхме да плуваме.
В разгара на лятото на полуострова работят и почиват хиляди българи.
Сашо Василев: Уплашихме се доста, само че да кажем и че с помощта на Господ свърши всичко доста бързо. Ние тук работим.
Страшната стихия аргументи големи вреди, само че обстановката е овладяна.
 © БГНЕС
Всички заведения в близост са изцяло опустошени. Именно в едно от тях са починали две от жертвите. Продължава отстраняването на падналите дървета.
 Туристите не напущат Халкидики, макар вредите Туристите не напущат Халкидики, макар вредите
Туристите не напущат Халкидики и тези, които са планували да дойдат в околните дни, няма от какво да се опасяват, заяви Катя Пеева, сътрудник н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР