Извънредно положение и гвардия по улиците в Минеаполис в САЩ

...
Извънредно положение и гвардия по улиците в Минеаполис в САЩ
Коментари Харесай

Извънредно положение и гвардия по улиците в Минеаполис

Извънредно състояние и армия по улиците в Минеаполис в Съединени американски щати поради ескалиращите вълнения.

Насилието пламна след гибелта на невъоръжен негър мъж по време на арест – 46-годишния Джордж Флойд.
Задържаха единия от служителите на реда, взели участие в ареста на Джордж Флойд Той е упрекнат в непредумишленото ликвидиране на тъмнокожия мъж
Във втората нощ на митингите даже беше запалено полицейското ръководство в Минеаполис. На другия ден пък, до момента в който отразяват митингите на жива, бяха задържани публицисти от „ Си Ен Ен “. (CNN). По-късно те бяха освободени, а губернаторът на града Тим Уолз се извини на медията.
Арестуваха публицисти, отразяващи онлайн безредиците в Минеаполис Протестите след гибелта Джордж Флойд обгърнаха и други градове в страната
Снощи пък стачкуващи нападнаха централата на малкия екран CNN в Атланта. Един човек се опита да разбие със скейтборд прозорци на постройката. Замазано с багра бе логото на малкия екран. Полицейското наличие бе засилено.

Протестът в Атланта стартира и продължи спокойно няколко часа, само че в един миг част от стачкуващите започнаха да вилнеят, да чупят полицейски коли, една бе запалена. Ранени са трима служители на реда, има доста арестувани, заяви представител на полицията.
Извънредно състояние в Минеаполис и Сейнт Пол след трета нощ на конфликти Снощи беше подпалено полицейско ръководство в града, в който беше погубен от органите на реда невъоръжен негър мъж
Кметицата на Атланта Кейша Ланс Ботъмс (демократ) на прочувствена прескоференция упрекна протестиращите, че с дейностите си позорят името и на Флойд и на родения в града герой за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг.

Протести против полицейското принуждение поради гибелта на Флойд с изключение на в Минесота и Атланта през вчерашния ден имаше и в други американски градове – Денвър, Уиндърмиър в щата Флорида и в Ню Йорк.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп сподели, че е разговарял със фамилията и е изразил съболезнования околните на Джордж Флойд.

Тръмп сподели, че схваща за какво случилото е породило митинги в цялата страна против полицейската свирепост против афроамериканците, само че добави, че не трябва те да продължат да прерастват в необуздана безредица и безпорядък.

„ Не би трябвало да се разрешава мародерите да заглушават гласовете на толкоз доста мирни протестиращи. Разбирам оскърблението, разбирам болката “, сподели американският президент на събитие в Белия дом.
„ Туитър “ против Тръмп: Пак маркираха пост на US президента, „ възвеличаващ принуждение “ Причината - митингите в Минеаполис след гибелта на Джордж Флойд
Тръмп се опита да се оправдае за потребления от него по-рано в Туитър израз „ плячкосването води до пукотевица “, внушаващ, че силите за сигурност би трябвало да стрелят по тези, които ограбват магазини по време на безредиците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР