Извънредно икономическо положение звучи зловещо. Очевидно това е наказване по

...
Извънредно икономическо положение звучи зловещо. Очевидно това е наказване по
Коментари Харесай






„Извънредно икономическо положение звучи зловещо. Очевидно това е наказване

„ Извънредно икономическо състояние звучи злокобно. Очевидно това е наказване по всевъзможни способи на представителите на митинга и заплашване и оттегляне от хората, които са на улицата – с една дума обезглавяване “. Това изясни в предаването „ 12+3 “ социологът Чавдар Найденов по отношение на митинга на „ жълтите жилетки “ във Франция.      
„ Очевидно двете страни си знаят уязвимите страни. Ахилесовата пета на протестиращите е таман в тяхната спонтанност, което е и тяхно преимущество. Те не са проведени, настояванията им са турлюгювеч от доста хрумвания, всичките радикални, които не могат да се сглобят в единно редовно цяло, без да отпаднат някои от тях “, разяснява социологът и даде образец:

„ Намаление на налозите и усилване и възобновяване въобще на публичния бранш, който е мощно обиден, както е в цяла Европа “.

Тактиката на ръководещите в такива случаи е да вбият чеп сред интензивно протестиращите и публичното мнение, изрече мнение Найденов и добави, че точно това в този момент е казусът на Еманюел Макрон – 70% от французите ги поддържат.

„ Ако успее да направи това, той ще извърши със смисъл и обещанието си да вкара изключително икономическо състояние “.

Чавдар Найденов предвижда:

„ Вероятно митингът ще се развие със систематична работа на медиите, с цел да вбият чеп. Властта ще избере момента, когато да „ удари “ представителите по всевъзможни способи. Ще има едно фарсово упрекване на Макрон за това, че той е капитулирал и отстъпил, с цел да му се сътвори репутацията, че е дал нещо. Ако напълно се успокои ситуацията след няколко месеца, даже това, което е заречен, даже това няма да бъде изпълнено. Всичко в неговите обещания, в лявата си част, е мъгляво, а в дясната си част е прекомерно ясно “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР