Извънредният и пълномощен посланик на Словения у нас Н. Пр.

...
Извънредният и пълномощен посланик на Словения у нас Н. Пр.
Коментари Харесай

Посланикът на Словения се видя с Костадин Димитров, обсъдиха общи проекти

Извънредният и пълномощен дипломат на Словения у нас Н. Пр. Наташа Бергел направи през днешния ден публична аудиенция в Пловдив и се срещна с кмета на града Костадин Димитров.
Прочетете още
Нейно превъзходителство означи, че е идвала в Пловдив, с цел да отдаде респект на известния неин съотечественик Антон Безеншек - лингвист, журналист, експерт по бързопис и преподавател, работил през част от живота си в града под тепетата. Той е и почетен жител на Пловдив.

Посланик Бергел показа възхищението си от архитектурно-историческите забележителности на Пловдив.

„ Пловдив бележи огромен прогрес във всяко отношение през последните години. Тук е разположена една от най-бързо разрастващите се индустриални зони в страната с стопански индикатори над междинните. Културно-историческото завещание на Пловдив е скъп съставен елемент, който притегля хиляди туристи “, уточни Костадин Димитров.

Кметът показа целите в активността на общинската администрация през актуалната година – благоустрояването на града и обновяването на културната, просветителната и спортната инфраструктура.

Той добави, че всяка година културният календар на града е напълнен със събития и насочи покана представители на Словения да се включат в някои от мероприятията.

Н. Пр. изрази убеденост в вероятностите за обмяна на положителни практики сред Община Пловдив и Словения и пое самодейността да работи за задълбочаване на връзките в региона на стопанската система, културата, туризма и спорта.

Двамата събеседници показаха задоволство от отличните връзки сред двете страни и си дадоха обещание да продължат положителния разговор и ползотворното двустранно партньорство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР