Извънредните заседания на властта зачестиха в последната седмица и вдигнаха

...
Извънредните заседания на властта зачестиха в последната седмица и вдигнаха
Коментари Харесай

Извънредните заседания на властта зачестиха

Извънредните съвещания на властта зачестиха в последната седмица и подвигнаха градусите на публичното напрежение..

В сряда Народното събрание вкара изключителна точка в дневния ред, с цел да одобри оставката на Бисер Петков и да гласоподава новия обществен министър Деница Сачева. Днес държавното управление се събра изключително и реши да сътвори ново звено, безусловно самостоятелен прокурор, който ще проверява, само че няма да рапортува на основния прокурор до внасянето на обвиняването при осъществено закононарушение.

Извънредно се оказа и решението за партийна дотация от 8 лева на глас. То било признато под натиска на Валери Симеонов, който заплашил, че другояче няма да обезпечи болшинство за гласуването на бюджета. Решението е краткотрайно,  ГЕРБ ще пишат обособен закон за партийните пари.

Президентът Румен Радев, който преди 10 дни заприказва за нуждата от необятен спор за правосъдната система, изненадващо форсира различен спор. В понеделник президента събира представители на Централната изборна комисия, на виновните институциите за провеждането и организацията на локалните избори тази година, както и анализатори на изборния развой. Борисов преди дни съобщи, че е вижда смисъл ГЕРБ да взе участие в сходни срещи.   

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР