Извънредните и пълномощни посланици на държавите членки на Европейски съюз,

...
Извънредните и пълномощни посланици на държавите членки на Европейски съюз,
Коментари Харесай

Посланиците от ЕС поздравиха министър Павлова за работата в Триото

Извънредните и пълномощни посланици на страните членки на Европейски съюз, упълномощени в Република България, поздравиха министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова за отличната работа на страната в границите на Триото.

Първите дипломати на страните от Европейски Съюз и министър Павлова се срещнаха в Зала 6 на НДК през днешния ден, с цел да отчетат резултатите и достиженията по досиетата от програмата на Триото Естония – България - Австрия, страните, които председателстваха Съвета на Европейския съюз през последните 18 месеца (от 1 юли 2017 година до 31 декември 2018 г.).

Министърът за Българското председателство показа положителните практики, научените уроци и напредъка, реализиран през шестте месеца, през които страната ни управлява съвещанията на Съвета на Европейски Съюз (1 януари – 30 юни 2018 г.).

" Показахме по какъв начин можем да реализираме в действителност мощно съдействие и разговор на разнообразни равнища, бяхме транспарантни и отворени и това беше ключа към триумфа. Заедно успяхме да изпратим мощни послания, които избрахме и за девизи на нашите страни, започвайки от " Единство посредством баланс ", показахме по какъв начин " Съединението прави силата “ и че всички дружно работим за " Европа, която пази ", сподели министър Лиляна Павлова пред посланиците от страните членки на Европейски съюз, упълномощени у нас. Тя акцентира, че през този интервал на провокации и тествания за Европа, страната ни е трябвало да пази националните ползи и в това време да бъде почтен и уравновесен медиатор сред другите позиции на страните членки.

Натрупахме опит, контакти и другарства, научихме своите уроци и установихме положителни практики, регистрира още министърът и даде подробна презентация с съответните достижения на Трио председателството за жителите, за бизнеса и за бъдещето на Европа.

Министърът за Българското председателство благодари на посланиците и на чиновниците на дипломатическите представителства за съдействието през целия интервал на работата на Тройката.

Първите дипломати на Естония и Австрия също показаха резултатите от техните ротационни ръководи, а заместник-посланикът на Румъния – целите на неговата страна в навечерието на първото за неговата страна председателство, което стартира на 1 януари 2019 година.

В срещата участваха и заместник-министрите за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Моника Панайотова и Олег Петков, заместник-министърът на външните работи Емилия Кралева и специалисти, представители на Министерския съвет и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР