Извънредните автобуси, които ще бъдат пуснати в страната за предпразничното

...
Извънредните автобуси, които ще бъдат пуснати в страната за предпразничното
Коментари Харесай

Започва голямото пътуване за празниците

Извънредните рейсове, които ще бъдат пуснати в страната за предпразничното пътешестване през днешния ден и на следващия ден, към този момент са 80. Натоварените дестинации всекидневно са от София за Варна, Бургас, Пловдив и Видин.

15 400 спомагателни места пък обезпечава БДЖ по отношение на пътуването за Коледа. Допълнителни вагони ще има по линиите от София до Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Благоевград. Има отстъпка при закупуването на билети за отиване и връщане и тя е сред 10 и 30%.

По данни на Министерство на вътрешните работи и пътната полиция към 260 000 автомобила ще тръгнат на път за коледните и новогодишните празници. Те ще се насочат основно към гранично-пропускателните пунктове и курортите, оповестява bTV.

Най-големия трафик ще поемат автомагистралите. По „ Тракия” се чака да преминат към 70 000 автомобила. Пътят за Банско и Гърция по „ Струма” ще се употребява от към 40 000 коли. По „ Хемус” се чакат 38 000 автомобила.

Вчера от пътната организация оповестиха, че за празниците всички поправки ще бъдат прекратени, с цел да могат да се избегнат опашки. Министерство на вътрешните работи също образува специфичен щаб, който ще е в деяние до Нова година. Ще има масирани инспекции на пътните служители на реда.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР