Извънредни проверки на ТЕЦ Бобов дол са извършени от РИОСВ

...
Извънредни проверки на ТЕЦ Бобов дол са извършени от РИОСВ
Коментари Харесай

Какво установиха извънредните проверки на ТЕЦ Бобов дол?

Извънредни инспекции на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " са осъществени от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник през почивните дни. Това оповестиха от екоинспекцията във връзка със сигнали на жители.
При инспекцията на 26 януари е станало ясно, че е имало спешен пробив в пещ на камера на енергиен казан 1 и въведен в употреба енергиен казан 2. При инспекцията е установено, че от изпускащо устройство 1 или така наречен " огромен комин " се емитират тъмносиви димни газове, дължащи се на разпалването на котела с мазут. Съгласно комплексното позволение на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " при разпалване излъчванията се изпускат през огромния комин в границите на 06:00 до 08:00 часа, разясняват от инспекцията.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда оповестяват още, че поради открити нарушавания на сдружението, Регионална инспекция за опазване на околната среда е наложила насилствена административна мярка още на 24 януари. По силата на заповедта, подписана от шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда -  Перник, е спряна индустриалната активност на сдружението на енергийни котли 1, 2 и 3 в частта произвеждане на електрическа сила посредством потребление на забранен тип гориво - биомаса за работата на енергийните котли, както и за потребление на отпадъците най-вече като гориво или по различен метод за приемане на сила. Пломбирани още на 24 януари са шредерните съоръжения, употребявани при накъсване на боклуци.
Принудителната административна мярка е наложена за опазването на околната среда, живота и здравето на хората и попречване и прекратяване осъществяването на административни нарушавания от Закона за запазване на околната среда, както и на други административни нарушавания в региона на екологичното законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР