Извънредни проверки на къщите за гости, правени с европейски средства,

...
Извънредни проверки на къщите за гости, правени с европейски средства,
Коментари Харесай

Извънредни проверки на къщите за гости

Извънредни инспекции на къщите за посетители, правени с европейски средства, стартират в страната. Собственици на такива парцели са поискали пари за басейни, джакузита и заведения за хранене. Има подозрения за нередности.

Проверките стартират в неделя, съобщи Нова телевизия. Те би трябвало да открият дали спа-подобренията по еврокъщите дават отговор на разпоредбите, или ще се вършат за персонално прилагане.

„ Заварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма „ Земеделие ”, за спомагателни действия към къщи за посетители. Това е възможно по програмата за развиване на селските региони. Въпросът е дали тези предоставени за утвърждение вложения ще бъдат употребени по предопределение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за посетители ”, съобщи земеделският министър Десислава Танева.

Министърът изясни още, че за всяко подозрение, че бизнес проектът е нестабилен – няма да има финансиране.

Танева сподели още, че санкциите по издадените към този момент актове няма да се платят от българския поданик.

„ Проверките при Държавна фирма „ Земеделие ” са 18% при условие по европейския правилник от 1 до 5%. Очевидно за нас и това е бил дребен % ”, разяснява Танева. По думите ѝ от 130 инспекции са наложени 80 акта. По 65 от тях сега са в процедура на взимане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР