Извънредни новини от Венеция от последните минути! Градът стремително отива

...
Извънредни новини от Венеция от последните минути! Градът стремително отива
Коментари Харесай

Евакуират Венеция! Водата приижда, след броени часове градът ще потъне изцяло! ВИДЕО

Извънредни вести от Венеция от последните минути! Градът стремглаво отива под вода. Само след няколко часа се чака нов пик на наводнението. Прогнозира се, че равнището на водата ще доближи 160 сантиметра.

Наводнението има капацитета да стане третото по мощ за цялата история на града. В момента Венеция по неотложност е напускана от туристи и локални поданици, само че от съображения за сигурност локалните управляващи имат намерение да затворят единствения излаз, по който популацията може да напусне.

Дори и сега напредването пешком по града на процедура е невероятно.

Базираният във Венеция публицист Томазо Боржоми даже не е съумял да снима репортаж за престояща галерия.



"Ето какво сега се случва във Венеция. Нивото на водата се е покачило до 143 сантиметра. Това не е лимитът му. Само след час и половина равнището се чака да се повиши с още 20 сантиметра.

На сутринта се чака равнище от 175 сантиметра. Ето следващата вълна - тя е резултат от влизането на кораби в лагуната. Само погледнете по какъв начин бушува водата. Съвсем скоро тя ще ми стигне до кръста ", споделя Боржоми.


Наводнението във Венеция продължава към този момент няколко дни. Щетите все още се пресмятат на стотици милиони евро.



Търсенето на екскурзии до Венеция към този момент е паднало минимум с една трета.



Информация от последните минути!

Площад Сан Марко е затворен. 70% от центъра на Венеция е под вода. Не работи градският превоз, множеството магазини са затворени.

Кметът Луиджи разгласи дарителска сметка за справяне с рецесията във Венеция. Така най-общо наподобява картината на бедствието в града, разказана от La Repibblika, представен от BG VOICE.

Сирени вият в града, предупреждавайки за нова приливна вълна. Звук, който жителите и гостите на града към този момент разпознават безпогрешно.

Правителството разгласи бедствено състояние във Венеция и отпусна 20 млн. евро на общината за справяне с рецесията. И все пак вредите за момента единствено се маркират, изчисленията са оставени за по-късно, само че към този момент е ясно – градът е пред голяма рецесия.

Кметът на Венеция Луиджи Брунаро съобщи, че емблематичният площад Сан Марко ще бъде затворен, до момента в който градът се приготвя за още едно наводняване, породено от голям прилив от Адриатическо море, предава AFP.

„ Принуден съм да затворя площада, с цел да избегнем риск за здравето на жителите (…) или злополучие “, съобщи Брунаро.

Дървените пътеки на площада, по които се движеха жителите и гостите на града, са демонтирани за тяхна сигурност. Градският превоз не работи, към този момент вървят единствено корабчетата за връзка с островите край Венеция.

Почти нищо не работи в града. Спасителни екипи не стопират да реагират на сигнали и да отводняват канали и изби. Дори в покрайнините на града се оповестява за високо равнище на водата, тук-там до 140 см.

Появява се и непредвиден проблем с боклука и към този момент се приказва за предотвратяване от вероятните заболявания, които могат да атакуван града след наводненията.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР