Извънредни избори в Косово ще се проведат на 8 септември,

...
Извънредни избори в Косово ще се проведат на 8 септември,
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Косово след оставката на Харадинай

Извънредни избори в Косово ще се проведат на 8 септември, заяви държавната телевизия като се базира на източници от кабинета на президента. До това се стигна, откакто министър председателят Рамуш Харадинай подаде оставка.
Източниците допълват, че президентът Хашим Тачи е показал упоменатата дата въз основа на законовите периоди, предава БГНЕС.
След оставката на Харадинай, който се отдръпна от поста си поради приканване да се яви пред Специалния съд за военни закононарушения в Хага, опозицията прикани президента да свика среща на водачите на парламентарно показаните партии за да се дефинира датата на изключителните избори.
Същото искане насочи към Тачи и министър председателят, който през днешния ден в изявление за радио Свободна Европа сподели, че законовите рамки и,условия би трябвало да се съблюдават и изборите би трябвало да бъдат извършени най-късно до два месеца. Харадинай добави, че през днешния ден или най-късно на следващия ден ще осведоми за оставката си президента, ръководителя на Народното събрание и съдружните си сътрудници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР