Извънредната епидемична обстановка бе удължена с две седмици поради увеличения

...
Извънредната епидемична обстановка бе удължена с две седмици поради увеличения
Коментари Харесай

НГИ Системата ни убива: Защо хора с повишен риск за здравето чакат с часове за ТЕЛК?

" Извънредната епидемиологична конюнктура бе удължена с две седмици заради нараствания брой новозаразени с COVID-19. Безспорно прието е, че най-рисковата група са хора с тежки болести, които съставляват и най-големият % от смъртните случаи. Хората с функционален недостиг принадлежат към тази най-уязвима част от популацията. За страдание тяхното битие зависи от решение на ТЕЛК. За да приготвят нужните документи за комисията те са принудени да обикалят неведнъж значително здравни звена с друга локация. Така опцията от болест се усилва, възможните съдбовни последствия – също ". За това предизвестява за следващ път НГИ " Системата ни убива ".
Според майките от НГИ " Системата ни убива ", пораства рискът за хората от дребните обитаеми места, принудени да пътуват по няколко пъти, с цел да приготвят документите си. НГИ " Системата ни убива " има вяра, че се усилва заплахата за онкоболните, които се явяват най-често на комисии и се нуждаят от максимален брой документи.
" Озадачаващо е – към момента персонални лекари лекуват по телефона, затварят се отделения, пораждат нови огнища, удължава се изключителната епидемиологична конюнктура, а най-застрашените от COVID-19 пътуват, чакат с часове, обикалят здравни заведения в условия на засилваща се пандемия. За да обслужат ТЕЛК ли, или с цел да усилят броя на леталните случаи?! ", питат от НГИ " Системата ни убива ".
" Преди към месец се обърнахме към министър Ананиев с въпроси по тази тематика. Отговор няма. Надяваме се медиите да зададат въпросите по проблема. Надяваме се медиите да ни оказват помощ в настояването за удължение периода на ТЕЛК-решенията и за съответни на обстановката решения. Става дума за предотвратима гибел. Миенето на ръцете няма да помогне ", заключват от НГИ " Системата ни убива ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР