Извънредна среща за цените на горивата се проведе в Министерския

...
Извънредна среща за цените на горивата се проведе в Министерския
Коментари Харесай

Извънредна среща в Министерския съвет за цените на горивата

Извънредна среща за цените на горивата се организира в Министерския съвет. Вицепремиерът Томислав Дончев разиска с представители на Петролната и газова асоциация предложенията на бизнеса за понижаване на цените.
От петролния отрасъл бяха сбити – поевтиняването на горивата от последните дни не било резултат от митингите, а отразявало наклонността на международните пазари.
Представили са разбор и оферти за стабилизиране на пазара, само че следва те да бъдат съгласувани с всички членове в асоциацията и по-късно показани.
Част от ограниченията предвиждали законодателни промени, по тази причина и не можело да се чака резултат в границите на дни.
А една от към този момент оповестените хрумвания на страната планува детайлна разбивка в касовите бележки за каузи на Данък добавена стойност, акцизи и вероятно комерсиална надценка в цената за всеки литър гориво.
„ Никой да не остава с неверното усещане, че ние отиваме в Петролната асоциация, разбираме се нещо и то автоматизирано се отразява на цените. Нищо такова няма да се случи, всяка компания е независима в избора си на комерсиална политика”, сподели Андрей Делчев за bTV, ръководител на Българската петролна и газова асоциация. По думите му предлагането за разбивката по касовите бележки има и плюсове, има и минуси.
„ Ще ги разясняваме и ще излезем със становище”, означи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР