Извънредна среща в областната управа в Пловдив. Поводът е замърсяването

...
Извънредна среща в областната управа в Пловдив. Поводът е замърсяването
Коментари Харесай

Спешна среща в Пловдив заради замърсяване на река Въча

Извънредна среща в регионалната администрация в Пловдив. Поводът е замърсяването на река Въча с машинно масло. Разливът е в региона на град Кричим. Според специалисти има заплаха от екокатастрофа.
На срещата стана ясно, че най-вероятната причина за замърсяването на реката е вътрешна повреда или ремонт на турбините на Водноелектрическа централа „ Въча 1 ”. Контролните институции са открили, че приключването на нефта е от изхода на централата, заяви Нова телевизия.
Още в петък Басейнова дирекция е взела проби от реката и е открила, че няма замърсяване във водата. Не е открито да има и умряла риба. Очаква се в края на идната седмица да излезе информация какво тъкмо вещество е изтекло във Въча.
„ Това приключване, което се е получило е случайно. То може да се дължи на някаква вътрешна повреда или да е позволено приключване при ремонт ”, сподели Митко Стойчев, гл. специалист в Областната администрация на Пловдив.
„ Нарушението е на Водноелектрическа централа „ Въча 1 ”. Санкцията, която може да бъде наложена е сред 5 000 и 15 000 лева ”, добави Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР