Извънредна среща на върха за Брекзит започва след час в

...
Извънредна среща на върха за Брекзит започва след час в
Коментари Харесай

Лидерите на страните в ЕС решават колко дълга да е отсрочката за Брекзит

Извънредна среща на върха за Брекзит стартира след час в Брюксел. Държавните и държавни ръководители на страните от Европейски Съюз, измежду които и министър председателят Бойко Борисов, би трябвало да решат какъв брой дълга да бъде отсрочката на отдръпването на Англия. Британският министър председател Тереза Мей изиска тя да бъде до 30 юни. Повече от Десислава Апостолова.

Почти несъмнено е, че европейските водачи ще дадат мечтаната пролонгация. Въпросът е какъв брой дълга ще е тя - дали ще е до края на тази година, дали ще е 1 година, както предложи Доналд Туск или ще бъде до края на 2020 година.

Условията, които Брюксел слага на Лондон, са да приготви присъединяване в европейските избори в края на май и да взе участие като пълновръстен член на Европейския съюз в идните взимания на решения.

Предстои да забележим дали европейските водачи ще съумеят да се схванат за интервала на пролонгация. Появиха се и гласове като на френския президент Еманюел Макрон, който счита, че Англия може да напусне европейския съюз без договорка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР