Извънредна ситуация има край Враца, пише BulNews. Блокирана е голяма

...
Извънредна ситуация има край Враца, пише BulNews. Блокирана е голяма
Коментари Харесай

Извънредно! Откриха минирано поле край Враца, спецслужбите са на терен

Извънредна обстановка има край Враца, написа BulNews. Блокирана е огромна повърхност към кариера, която се намира сред селата Косталево и Върбешница. Вчера в полицията е бил получен сигнал, че в този регион има разхвърляни стотици капсул- детонатори. С тях се взривяват тротил, динамит и другите рискови субстанции, нужни за изработката на бомби. На процедура е била минирана огромна повърхност от полето в региона.



Незабавно е била основана организация и през днешния ден рано сутринта към 1 км към кариерата е бил отцепен от полицията. Мобилизиран е целият разполагаем състав на районното във Враца. Пристигнал е и огромен екип от ГДНП от София. Овчарите от прилежащите села са предизвестени да не навлизат в тази част, тъй като има заплаха от гърмеж. На всички служители на реда, които вземат участие в интервенцията, са дадени указания да са обути с високи обувки или ботуши, защото има действителна заплаха да настъпят някой от стотиците детонатори.



В момента сапьори събират в специфични дървени кутии разпилените капсул-детонатори в полето край кариерата. На място има екипи на Гражданска отбрана и Спешен център, които са в подготвеност да окажат подпомагане. Достъпът до региона е изцяло блокиран. На този стадий няма публична информация за интервенцията по обезвреждането на взривателите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР