Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е

...
Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е
Коментари Харесай

Държавата отпуска извънредна помощ за розопроизводителите

Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е подсилване на розопроизводството и опазване и стимулиране на този обичаен и значим бранш за страната. Срокът за подаване на заявките е от 2 до 13 юли 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.
Подпомагането се дава на повърхност, за покриване на част от разноските по развъждане на културата маслодайна роза.
Общият размер на предоставената помощ на един аграрни собственик или дружество не може да надвишава левовата равноценност на 15 000 евро ( 29 337.45 лева.) за интервал от 3 бюджетни години (2016 година – 2018 г.).
Размерът за подпомагането на хектар ще се дефинира от Министерство на земеделието, храните и горите, след подаване на всички заявки за присъединяване по схемата.
Държавната помощ се дава на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като аграрни стопани според Наредба №3 от 1999 година, отглеждащи маслодайна роза.
Лицата могат да аплайват в Областните дирекции на Държавна фирма ”Земеделие”, отдел „ Прилагане на схеми и ограничения за подпомагане” по непрекъснат адрес на физическото лице или едноличния търговец (при кандидатстване на ФЛ или ЕТ) и по седалището на юридическото лице (при кандидатстване на ЮЛ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР