Извънредна комисия към областния управител решава проблемите със свлачищата и

...
Извънредна комисия към областния управител решава проблемите със свлачищата и
Коментари Харесай

Вълните не пощадиха и Слънчевото бунгало

Извънредна комисия към регионалния шеф взема решение проблемите със свлачищата и бреговата линия

Вълните са разрушили укрепването на басейна на Слънчевото бунгало в държавната резиденция “Евксиноград ”, който е на самия бряг, научи “Труд ”. Луксозната къща до морето е обичано място за пребиваване на президент и министър председател, а предходната година по време на визитата си у нас в него нощуваха френският президент Макрон и брачната половинка му. В момента оборудването е рисково за къпане и може да бъде употребявано чак следващата година след сериозен ремонт.

Слънчевото бунгало разполага със личен плаж, басейн и барбекю, а до него по стръмното се слиза с открит асансьор. Името си носи поради близостта с една от най-големите реликви на някогашния царски дворец-слънчевия часовник, подарък от кралица Виктория.

“В сряда изключителна комисия при регионалния шеф Стоян Пасев ще разисква проблемите с брегоукрепването. Експерти от няколко институции ще преглеждат сигнали за неприятното положение на варненския вълнолом, където предходната седмица вълна опустоши и захвърли съдбовно две момчета в морето, както и сигнали за Слънчевото бунгало в Евксиноград и отнесената от пороите асфалтова настилка на Алея Първа ”, изясни за “Труд ” регионалният шеф Стоян Пасев. Той уточни, че другия месец ще бъдат известни данните от мониторинга на Алея Първа, осемте буни и вълнолома. Голямото свлачище сред Златни пясъци и Кранево е стигнало съвсем до пътя и в случай че не се вземат незабавни ограничения, ще се наложи придвижването към най-големия курорт на север да заобикаля през кв. ”Виница ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР