Извънреден коалиционен съвет на управляващите предстои в близките дни.Ще има

...
Извънреден коалиционен съвет на управляващите предстои в близките дни.Ще има
Коментари Харесай

Коалицията се събира на извънреден съвет в близките дни


Извънреден съдружен съвет на ръководещите следва в околните дни.

Ще има ли земетресения в обединението след ултиматума на вицепремиера и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - без оръжия за Украйна или алените напущат ръководството.

Очаква се съдружните сътрудници се съберат, с цел да разискват дали ще има нови помощи към бизнеса, повишаването на газа и дали България ще помогне на Украйна с оръжие и муниции.

Вчера Корнелия Нинова сложи ултиматум пред ръководещите и разгласи, че в случай че се даде мандат за пращане на оръжия в помощ на Украйна, Българска социалистическа партия ще напусне обединението.

Още през вчерашния ден министър председателят разяснява, че това надали ще се случи и че макар разликите по някои тематики в обединението, тя работи добре и дейно.

Очаква се идната седмица Народното събрание да гласоподава дали България да изпрати военно-техническа помощ на нападната от Русия страна. За това ръководещите за това ръководещите би трябвало да се съберат на ексклузивен съдружен съвет.

Според министърът на нововъведенията и растежа нови предварителни избори не се задават.

„ Не бих споделил, че вицепремиерът Нинова е сложила ултиматум. Ние знаем, че Българска социалистическа партия имат доста изявени позиции във връзка с военната помощ, само че в последна сметка решението ще бъде на Народното събрание и българското държавно управление би трябвало да се съобрази с него. Никой не желае избори сега и не би било виновна политика някой от нас да си тръгне, тъй като има избрани идеологичски възгледи “, съобщи Даниел Лорер.

Тази заран в ефира на bTV депутатът от „ ИТН “ Станислав Бабаланов разяснява и решението на Българска социалистическа партия да напусне обединението, в случай че Министерският съвет гласоподава военна помощ за Украйна.

„ Госпожа Нинова има демократичното право да приказва и да се държи по метод, по който тя желае. Но аз персонално като неин сътрудник я приканвам да разсъждаваме в чисто човешки и честен проект и да загърбим партийните си ползи, да загърбим целите си към това да не би инцидентно да изгубим част от личния си електорат “, уточни Балабанов.

Потърсихме за коментар и заместник-председателя на Народното събрание и съпредседател на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов, който беше част от делегацията в Украйна, само че не успяхме да се свържем. От пресцентъра на Корнелия Нинова отхвърлиха коментар по тематиката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР