Извънпарламентарното обединение Демократична България (ДБ) предлага на депутатите законопроект, с

...
Извънпарламентарното обединение Демократична България (ДБ) предлага на депутатите законопроект, с
Коментари Харесай

Демократична България предлага как да се гласува по пощата

Извънпарламентарното обединяване " Демократична България " (ДБ) предлага на депутатите законопроект, с който се вкарва гласоподаване по пощата.

" След като българската страна не може да влезе в 21 век, най-малко да използваме одобрена технология от 19 век ", сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, представен от пресцентъра на обединяването. От обединяването считат, че до изборите има задоволително време, с цел да бъде сполучливо въведена практиката за гласоподаване по пощата. Не на това мнение обаче са ръководещите. Вицепремиерът Томислав Дончев към този момент няколко пъти разгласи, че периодите са пекалено къси.

Въпреки това от " Демократична България " внесоха в приемната на Народното събрание своя законопроект. Той би могъл да бъде прегледан от отрасловата правна комисия, само че единствено в случай че някой народен представител го припознае и внесе в деловодството от свое име. През 2018 година, когато Демократична България още веднъж предложиха гласоподаване по пощата, концепцията им не бе припозната.

Сега от обединяването са актуализирали старите си хрумвания. Текстовете плануват пощенското гласоподаване да се организира в интервал от не по-малко от 14 и не повече от 25 дни, избран от Централната изборна комисия (ЦИК), а самото гласоподаване да завършва 5 дни преди изборния ден.

Предложението е предварителното пощенско гласоподаване да се създава на всички избори, като се изключи локалните. Идеята е то да става чрез пощенски оператор или пощальон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР