Извънкласните дейности и занимания ще намалят агресията и насилието в

...
Извънкласните дейности и занимания ще намалят агресията и насилието в
Коментари Харесай

Просветният министър Николай Денков: Извънкласни дейности против насилието

Извънкласните действия и занимания ще понижат експанзията и насилието в учебно заведение, сподели министърът на образованието и науката акад. Николай Денков по време на онлайн полемиката.

Предстоящото лято още веднъж ще бъде употребявано за оптималната социализация на децата и учениците. МОН работи по нова национална стратегия “Заедно в изкуствата и спорта” с бюджет от 100 млн. лв.. “Идеята е да се рестартира работата в ученическите тимове, танцовите и хоровите сформира във всички учебни заведения. Така децата ще бъдат дружно, изпълнявайки групови действия, които понижават напрежението”, посочи Денков. Успоредно с това ще продължи и националната стратегия “Отново заедно” за едноседмични екскурзии на възпитаници и учители.

През последната година психолозите и педагогическите съветници в учебната мрежа са станали с 15% повече. В момента те са общо 2195, от които 1394 са психолози, а 801 - педагогичен съветници. Въпреки нарастването обаче тук-там експертите не престават да са незадоволителни. В системата са обезпечени средства за техните хонорари, само че казусът е обвързван с неналичието на експерти, които желаят да извършват тези действия, регистрира Денков.

Според него било неверно проблемите с експанзията и насилието измежду младежите да се трансферират към учебното заведение и преподавателите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР