Извън Евроинс Румъния, всички други дъщерни дружества и бизнеси на

...
Извън Евроинс Румъния, всички други дъщерни дружества и бизнеси на
Коментари Харесай

Евроинс гарантира стабилността на всички свои дружества извън Румъния

" Извън Евроинс Румъния, всички други дъщерни сдружения и бизнеси на Еврохолд на всички останали 11 пазари, на които те оперират, в това число застрахователни и енергийни, работят и ще продължат да работят както нормално и без никакви проблеми, обслужвайки своите клиенти и отговорности и изпълнявайки своите бизнес проекти за годината. "

Това обявиха през днешния ден в публично известие от групата на " Еврохолд " - притежател и на " Евроинс Румъния ". Съобщението идва часове откакто стана ясно, че Съветът на Органа за финансов контрол (ASF) реши да отнеме лиценза за активност на застрахователната компания " Евроинс Румъния ". Причината - признаци на несъстоятелност на компанията.

" Съветът реши още да насочи искане за разкриване на процедура по неплатежоспособност и да назначи Застрахователния гаранционен фонд (FGA) като краткотраен админ на компанията, със задача да обезпечи ръководството на активността на застрахователя и да предприеме нужните ограничения за опазване на имуществото. Задълженията на управлението на сдружението са прекратени по закон. Мандатът на Застрахователния гаранционен фонд (FGA) завършва с назначението на правосъдния ликвидатор ", се споделя в известие, представено от Аджерпрес.

Така от " Еврохолд " напомнят, че още при започване на февруари компанията е  алармира обществено за противозаконните дейности против Евроинс Румъния.

" През миналия месец и половина управлението на холдинга предприе всички нужни дейности, които да предпазят останалите сдружения от групата и да подсигуряват тяхното устойчиво и обикновено действие. В тази връзка, въпросът с Евроинс Румъния няма да засегне по никакъв метод активността на останалите сдружения от групата ", пишат от холдинга.

Във връзка с решението на финансовия регулатор в Румъния против Евроинс Румъния, холдингът е стартирал процедура по оборване на това решение във всички способени съдилища в Европа и по света.

Еврохолд ще обезпечи спомагателна информация допустимо най-скоро. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР