Извадиха статистика за жестоки престъпления у нас през последните месеци.От

...
Извадиха статистика за жестоки престъпления у нас през последните месеци.От
Коментари Харесай

11 жени са убити в България от началото на годината

Извадиха статистика за жестоки закононарушения у нас през последните месеци.

От началото на 2023 година 11 дами са убити у нас, множеството в резултат на принуждение. За страдание по-голямата част от убийците са техните мъже.

На брифинг пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев сподели, че казусът с домашното принуждение ескалира и още преди изборите е било планувана среща с националния координатор по домашно насилие и всички виновни институции, с цел да се взимат по-навременни ограничения, предаде Агенция Фокус.

Последният случай беше преди броени дни в столицата. В багажник на автомобил в квартал " Захарна фабрика " бе открита жена, простреляна с револвер. Оказва се, че жертвата е страдала от домашно принуждение, споделяла е пред свои близки, че се опасява за живота си и е търсила помощ от неправителствени организации.

Първият случай за тази година на убита жена бе още в първия ден от 2023 в русенското село Щръклево. Там 18-годишен юноша, комшия на убитата 82-годишна жена, я насилва на 1 януари в дома ѝ.

В новогодишната нощ млада варненка бе оповестена за изчезнала, а в следствие открита убита и заровена в септична яма в парцел до Евксиноград. Резултатите от аутопсията демонстрираха, че дамата е пребита до гибел с тъп предмет от нейния другар, който прави цялостни признания. Месец по-късно във Варненско друга млада жена беше убита в резултат на побой пред своите деца от брачна половинка си.

Друга 62-годишна жена беше открита мъртва в дома си в квартала " Дъбника " във Враца. Убиецът е нейният шурей, който в резултат на скандал, сграбчил кухненски нож и го забил в шията на дамата, прерязвайки артерия. Отново месец по-късно, още веднъж във Врачанско, различен мъж преби жена си до гибел.

След скандал и сборичкване в Плевенско жена беше убита, а трима души бяха ранени.

В разследване на побой от техните съпрузи бяха убити и дами във Враца, Пловдив и Сандански.

Жестоко убийство бе породено и от наследник към своята майка Годеч. Мъжът е нанасял удари с секира в региона на главата ѝ, а различен сходен случай на принуждение от наследник към своята майка бе убийството в столичния квартал " Христо Ботев ".

Проблемът с насилието към дами у нас е осезателен, а преди дни чухме за следващия случай с драматичен край.

Формите на домашно насилие са безкрайни и последствията от него също, само че най-трагична е гибелта, която би трябвало да бъде предотвратена. Проучване на Евростат сподели, че до 41 % от дамите са били подлагани на принуждение, само че за жалост процентът с тези потърсили помощ е най-малък.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР