Извадиха от търг светлинния меч на Люк Скайуокър Светлинният меч

...
Извадиха от търг светлинния меч на Люк Скайуокър Светлинният меч
Коментари Харесай

Извадиха от търг светлинния меч на Люк Скайуокър

Извадиха от търг светлинния меч на Люк Скайуокър
Светлинният меч на един от основните герои от киносагата „ Междузвездни войни “ Люк Скайуокър беше изтеглен от търг в Съединени американски щати поради подозрения в неговата достоверност. Това се споделя в изказване на аукционна къща Profiles in History, която е уредник на търга.

Светлинният мече беше показан като атрибут, който е употребен на снимачната площадка от артиста Марк Хамил, изиграл Люк. Той трябваше да се трансформира в „ черешката “ на аукциона, който ще се състои от 11 до 14 декември в Лос Анджелис, щата Калифорния.

В рамките на търга се оферират още към 25 предмети, свързани с известната киносага.

Според прогнозите мечът щеше да донеса над 200 хиляди $. Някои клиенти на обществените мрежи показаха подозрение, че реквизитът е същински. Според тях става дума за копие или първообраз.

Заради несъгласията по отношение на произхода на светлинния меч и дали той в действителност е дело на декоратора Роджър Кристиан, аукционната къща реши да го изтегли. Самият декоратор съобщи, че по-рано е изпратил публично писмо до Profiles in History, с което удостоверява достоверността на лота.

През септември тази година светлинният меч на различен воин от поредицата Анакин Скайуокър беше продаден за над 179 хиляди $. /Ройтерс
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР