Изумителна и възмутителна случка с градския транспорт в Пловдив -

...
Изумителна и възмутителна случка с градския транспорт в Пловдив -
Коментари Харесай

Майка и дъщеря унижени на спирка в Пловдив!

Изумителна и възмутителна преживелица с градския превоз в Пловдив - по този начин читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до нашата медия. Даваме й думата незабавно:

" Здравейте! Искам да споделя с Вас изумлението и огорчението си, които изпитах през вчерашния ден, до момента в който чаках рейс от всеобщия градски превоз. Към 14.40 часа, на спирка № 44 на бул. " Македония " №55, аз и щерка ми на 9 година, чакахме рейс №1 и №27, с цел да се приберем към дома си. Като съзнателен жител на Пловдив на драго сърце се включих в апела на Общината да оставим персоналните си коли и да използваме услугите на градския превоз, с цел да запазим нашия Пловдив по-чист. Това обясних и на детето си, което е в трети клас и то с наслада одобри концепцията да чака по спирките с голяма и тежка раница, вместо да се вози удобно в фамилния автомобил.

Седейки под дъжда, на горепосочената спирка не след дълго забелязахме приближаването на рейсове №1 и №27, които се движеха един след различен.

Оттук нататък стартира изумлението. Шофьорите и на двата рейса караха с очевидно превишена скорост, даже не понижиха, подминаха спирка №44, без да спрат, увлечени в своята игра на криеница. Аз и детето останахме на спирката още веднъж да чакаме идващите рейсове в неприятните зимни условия.

Дъщеря ми ме попита какво се случва, за какво нито един от двата рейса не спря и очевидно беше разочарована по какъв начин и двамата водачи не са забелязали нито мен, нито нея. Все отново към момента не притежаваме магични сили да ставаме невидими!

В този миг в главата ми започнаха да нахлуват следните въпроси, на които се наадявам, че способените институции ще дадат съответни отговори. Въпросите насочвам към:

1. Консорциум " Пловдив—2017 " ДЗЗД ( автобусна линия №1)

2. " Хеброс Бус " АД ( автобусна линия №27)

3. Община Пловдив

4. ДАИ — гр. Пловдив

Въпросите са следните:

1. Има ли въведено " ново предписание " рейсовете от градския превоз на Пловдив да не стопират на избраните по маршрута спирки, откакто там чака майка с дете? Ако е по този начин, апелирам Ви, кажете ни, с цел да стартираме да се събираме на по-големи групи или да си закупим светлоотразителни жилетки с вяра да бъдем видяни от водачите на съответните рейсове!

2. Какъв е механизмът, посредством който Общината управлява фирмите-превозвачи, с които е сключила контракт и им заплаща съответните субсидии? Какви наказания им се постановат при такова събитие, разказано от мен нагоре?

3. Как в този момент да обясня и да изисквам от детето ми на 9 година да има вяра в моите думи, че потреблението на градския превоз е комфортно и прелестно, в интерес на по-чист град, за сметка на надменно и много унижително отношение?

4. Като деен водач, който ръководи лек автомобил, съм осведомена с правилника за придвижване по пътищата. Искам да попитам съответните органи да не би " гонките " с рейсове на градски превоз по огромните булеварди в Пловдив да са позволени? И в случай че въпреки всичко не са, какви са наказания се постановат? Нима в тези рейсове не се возят човешки живи същества? Нима са малко ставащите всекидневно ПТП в Пловдив?

В този ред на мисли, уповавам се, разбирате моето отчаяние на жител на Община Пловдив, употребяващ услугите на " комфортния " и " съвременен " европейски градски превоз. Вярвам, че ще получаадекватни отговори на моите въпроси, а също по този начин от морална позиция и опрощение от фирмите-превозвачи! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР