Изумителен скандал стана днес в парламента. Споровете между управляващи и

...
Изумителен скандал стана днес в парламента. Споровете между управляващи и
Коментари Харесай

Ето нагледно как в парламента става скандал от нищо

Изумителен скандал стана през днешния ден в Народното събрание. Споровете сред ръководещи и съпротива са признакът на 44-то Народно заседание, само че през днешния ден никой не разбра по какъв начин от нищо и никаква конвенция, която бе гласувана в дневния ред на съвещанието, стана скандал, в който се стигна до изпъждане на народен представител, до овакантяване на групата на Българска социалистическа партия и до тежки думи. 

Първата точка през днешния ден беше одобрение на Споразумение за даване на консултантски услуги сред администрацията на Министерския съвет и Международната банка за възобновяване и развиване.

По време на представянето на отчета изявление направи проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия: " Присъстваме на неповторимо събитие - държавното управление на България изобщо не го „ еня “ за никакъв парламент и внася контракт за 2,4 млн. лв. и няма никой от държавното управление. Няма различен парламент в света, в който се внася предложение за ратификация и няма никой от държавното управление ". Думите му бяха във връзка обстоятелството, че в залата нямаше представител на Министерски съвет да изясни защо става въпрос в това съглашение.

След това, с цел да се изчака този представител започнаха парламентарните хватки - отмора още в 10 часа, взимане на думата без да има за какво, поименна инспекция и така нататък

В последна сметка в залата се появи специалист от Министерския съвет, само че в същото време стартира гласуването на законопроекта по предложение на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев. Българска социалистическа партия и без друго има зъб на ръководителя и към този момент един път депутатите гласоподаваха оставката му по тяхно искане, а сегашната му постъпка ядоса проф. Гечев, който стана от мястото си и изиска думата. Това провокира Главчев да изгони депутата, заповядвайки му да напусне залата. Гечев напусна, само че с него напусна и цялата група на Българска социалистическа партия.

Каква тъкмо е спогодбата не стана ясно, само че скандал имаше. Той продължи след това и в коридорите.
" Бях отхвърлен от пленарна зала, тъй като настоявах да се извърши Конституцията и закона – това няма да остане ненаказано ", закани се Гечев. Не стана ясно какво има поради и дали Българска социалистическа партия отново ще желае оставката на Димитър Главчев.

Председателят пък отвърна: " Който ме упреква в неспазване на правилника, бих го посъветвал първо да го научи и тогава да насочва такива обвинявания ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР