„Изумен съм от това, което се е случвало в НДК,

...
„Изумен съм от това, което се е случвало в НДК,
Коментари Харесай

ГРАНД СКАНДАЛЪТ НДК - БОРШОШ - ПРИМЕР ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ: Разровиш се и започва да мирише... - нагласени обществени поръчки, злоупотреби с държавни пари...

„ Изумен съм от това, което се е случвало в НДК, от казаното и от министрите на парламентарната комисия, която проверява проблема.
Не може да има министър и вицепремиер, който да споделя в комисията, че е желал бизнес-план, възстановителен проект, финансова информация за сдружението и това да е отказвано. В коя страна се случва това нещо?”

Това сподели по Нова телевизия, националният представител на ПГ „ Българска социалистическа партия за България” Жельо Бойчев.

Той разясни, че вицепремиерът Томислав Дончев е споделил, че 3 или 4 пъти е желал бизнес-план от НДК. През 2015 и 2016 година загубите на емблематичната за България постройка са 8,3 млн.лв и 9,6 млн. лева, а единствено до май тази година насъбраните загуби са 3,4 млн.лв, разясни Бойчев.

„ За две години загубите са над 21 млн.лв., а хората, които са управлявали НДК преди този момент настояват, че по сметките е имало оставени 5 или 6 милиона лв.. Големият въпрос, който виси е - коя мощ и за какво върна на поста шеф на НДК Мирослав Боршош, откакто министри са били осведомени за злоупотреби”, сподели още националният представител.

Той изясни, че е удовлетворен, че и ГЕРБ са подкрепили настояването на „ Българска социалистическа партия за България” на идващото съвещание на парламентарната комисия да бъдат извикани за чуване и изпълнителните шефове и ръководителите на Съвета на шефовете на НДК до 2016 година.

„ Защото документите са подписани от тези хора. Те са принципали на публичната поръчка за ремонта, съгласувателните писма, наредбите с финансовите средства и прочие Държа да им задам доста въпроси, само че най-много да запитвам господин Боршош, кой му е оказвал натиск”, означи Жельо Бойчев.

Народният представител съпостави грандиозния скандал с НДК с ръководството на ГЕРБ.

„ Това е една фасада, като се разровиш - стартират да излизат нагласени публични поръчки, злоупотреби с разходването на средства”, сподели Жельо Бойчев.

Той заключи, че идната седмица ще е изключително забавна поради информацията, която се чака от шефовете на НДК до 2016 година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР