Изучавайки скулптурите на древни народи в света археолозите обръщат внимание

...
Изучавайки скулптурите на древни народи в света археолозите обръщат внимание
Коментари Харесай

Мистерия без край: Откриха още древни статуи с тайнствените чантички

Изучавайки скулптурите на антични нации в света археолозите обръщат внимание на един факт – на множеството от тях се вижда еднакъв предмет във типа на неголяма чанта на ръката.

Древните статуи били основани от разнообразни нации в разнообразни столетия, само че забавното е, че жителите на съответния интервал от време по никакъв метод не са си взаимодействали с други.



Авторите на проучването са декларирали, че първата чанта е открита още през 1996 година по време на разкопките в храмовия комплекс Гебекли – Тепе на територията на Турция. Според тях чантичката може да е била обвързвана с легендите за шумерските и акадски божества Анука.



Голямо количество скулптури и барелефи, на които е била открита същата тази чантичка, са открити във финикийски, етруски, асирийски и други култури – да вземем за пример на стауя на воини в мексиканския град на толтеките Тула де Алиенде. Дори и в Индонезия били открити разнообразни фигури с изображението на този алегоричен предмет.



Учените се озадачили от смисъла на тази чанта на античните статуи и са се спрели на една от версиите. Според тях толкоз важен предмет е служил за знак на храната и на водата, в резултат на което боговете, които го имали, са били способни да подаряват простосмъртните с безкрайни блага.

Споре други странният предмет може да е бил обвързван с извънземни, посетили планетата ни, с цел да подарят на човечеството скъпи познания.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР