Изучаването на чужд език само по себе си има много

...
Изучаването на чужд език само по себе си има много
Коментари Харесай

Ако детето ви учи един от тези три чужди езика, очаква го блестяща кариера

Изучаването на непознат език единствено по себе си има доста позитивен резултат върху развиването на детето: То усъвършенства паметта, прави бебето по-креативно и съобразително, уголемява познанията си за света и културите на други страни. Но цялото многообразие от наличните езици, Как да изберете този, който в действителност да даде огромни шансове в живота на едно дете? Ново изследване откри три езика, познаването на които обезпечава на детето блестяща кариера!

Център за стопански и бизнес изследвания проучва въздействието на езика на всекидневието. Учените са открили, какви езици могат да дават поддръжка в разнообразни вероятности за кариера в бъдеще.

Според изследването, в идващите 10 години на пазара на труда с голямо преимущество ще бъдат специалисти, които владеят френски, немски и китайски.

Например, с знания по непознат език отваря съперник с благоприятни условия за създаване на бизнес връзки с задгранични сътрудници.

В допълнение към директната дарба за схващане и изложение, тези, които са изучавали непознат език, имат по-добри отзивчиви умения, познаване на другите културни аспекти, са с по-гъвкави мислене, и по-добре могат да се оправят с едновременното използване на разнообразни задания.

Друг значим фактор при определянето на бъдещия триумф на едно дете е способността да се откри общ език с хората, да се построяват и поддържат връзки. Това, споделят специалисти, а родителите би трябвало да обръщат не по-малко внимание, в сравнение с за университетските достижения.

Какво мислите за резултатите от това проучване? Важно ли е да се знае непознат език, с цел да бъде сполучлив? Споделете мнението си в мненията!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР