Изучавам от доста време миналото на народа ни, но не

...
Изучавам от доста време миналото на народа ни, но не
Коментари Харесай

Смелостта и необикновената сила на българина: Как българите станаха божи народ

Изучавам от много време предишното на народа ни, само че не спирам да се очаровам на качествата на нашите предшественици.
Удивени са били и доста чужденци, които са посетили земята ни и са се срещнали с българщината.
Смелостта и невероятната мощ на нашия народ са необятно известни. Никой не може да оспори неестествената смелост и смелост на българинте.
Ние обаче притежаваме и други скъпи качества. Пословични са също българското гостолюбие, добрина и достойнство.
Домовете и книгите ни са горени, собствеността ограбвана, децата ни отвличани…Въпреки всичко, макар стотиците години мрачевина и смут, нищо не е съумяло да унищожи светлината в душите ни.

Дори и по време на най-страшното насилничество ние сме оставали правилни на себе си. Откакто българите решили да откриват независимо чисто български учебни заведения, гърците почнали да ги ненавиждат и по всякакъв начин се стараели да им попречат.
Джеймс Бейкър споделя за нас – “Те имат мощни обществени и патриотични качества, почтени за всеобщо удивление, оказват помощ си един на различен и предизвикват по-слабите, търпеливо образоват тези, които са изостанали и не се помиряват, до момента в който не стартират да се движат дружно напред. Cчитаме българите са народ, който е кадърен на велики каузи. “
Този Божествен мир е неповторим за нас, зная го от персонален опит. Скитал съм по три континента, само че не съм срещнал хора, които да имат излъчването на българите.

Добри хора има на всички места, само че при нас положителното е естествено, то не е заучено, не е маска. В българина положителното идва напряко от дълбините на душата.
Нашата ДНК бива атакувана всеки ден и всеки ден търпи провали от слънчева радиация, отрови проникващи в тялото ни с вода и храна.
Учените са открили, че колкото по-повредена е ДНК на избрани човеци, толкоз по егоистични, завистливи и злобни са те.
От друга страна излиза наяве, че великодушните, положителните и радостните хора имат здрава, непокътната ДНК.
Ето го разковничето – традициите на предците ни са ги създали чист народ, който може да се допре до Господа.

Вършенето на положително и постенето – придържането към бедна на калории диета, са спомогнали предците ни освен за запазят здрава своята ДНК, само че даже и да я усъвършенстват. Дедите ни са станали чисти във всеки вероятен смисъл на думата.
Така са наречени предците ни от гърците. За избрани хора от траките е използвана думата κτιστοι, която акад. Вл. Георгиев превежда като чисти.
Благодарение на учени като Александър Брокет знаем, че Орфеевото обучение е повлияло по този начин мощно остарелия свят, че ранни християни като Климент Александрийски назовават Христос втория Орфей.

Свети Августин споделя, че Орфей е предсказал истината донесена от Божия наследник, това, което Орфей е почнал, Христос е приключил.
Умберто Утро също приказва за въздействието на Орфей върху ранното християнство. Италианския академик споделя, че както тракийския артист опитомява дивите животни, по този начин и Христос преобразява живота на грешниците.
В нашите вени тече същата кръв като на великия тракийски артист и влъхва. Ние сме потомци на хората, от които Омир, Херодот, Страбон и други са се възхищавали.
Наследници сме на тези, които първи бяха наречени чисти и първи се заеха да популяризират светлината. Това е и повода да бъдем ненавиждани от силите на злото, които повече от две хиляди години се пробват да ни унищожат.

До този миг не е помогнало нищо. Нито кланетата, нито изтезанията, нито гаврите и разселванията са ни пречупили.
Тъмнината обаче постоянно търси метод да реализира своето. Ние можем да бъдем унищожени когато престанем да бъдем себе си, когато към този момент не сме българи, когато сме не запомнили старите си обичаи и заветите на дедите.
Това е повода за битката против християнството през днешния ден. Българските християни не са като западните.
Колкото и да е променено учението на Спасителя, у нас то е непокътнато във тип непосредствен до първичния.
Павел Серафимов – Спароток
Инфо: novotopoznanie

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР