Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля,

...
Изцяло подкрепяме предложението за увеличаване данъците на старите автомобили. Мисля,
Коментари Харесай

Старият автомобил трябвало да плаща 5-6 пъти по-висок данък

Изцяло поддържаме предлагането за увеличение налозите на старите коли. Мисля, че е малко закъсняло, първите ни диалози по тази тематика са още отпреди 3-4 години. Започнаха с тогавашния ръководител на общините госпожа Чавдарова и тогава обсъдихме, че би трябвало да има смяна в Закона за локални налози и такси и че е належащо по-старите коли да заплащат по-високи налози, изхождайки от това, че на всички места се възприема правилото, че замърсителят заплаща. Това съобщи в студиото на ФАКТИ ръководителят на Асоциацията на вносителите на коли Христо Христов.

„ Освен госпожа Фандъкова, кметът на Пловдив господин Здравко Димитров също предложи сходна мярка. Аз намирам това за безусловно резонно. Никой не загатна, че и двамата оферират понижаване на налога за по-новите коли.

Не е обикновено да си безпаричен и да имаш кола. Аз не желая да засегна жителите, които имат остарели коли, само че горивото гумите, консумативите са идентични за всички. Идеята за увеличение налозите на тези коли в огромните градове цели само понижаване на придвижването с тези коли заради обстоятелството, че въздуха в тези градове в действителност е доста нечист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР