Изцяло новият Ford Fiesta е отличен с максималните 5 звезди

...
Изцяло новият Ford Fiesta е отличен с максималните 5 звезди
Коментари Харесай

Изцяло новият Ford Fiesta постигна максималните 5 звезди за безопасност

Изцяло новият Ford Fiesta е отличен с оптималните 5 звезди за сигурност от самостоятелната организация Euro NCAP.

Fiesta – най-технологичната дребна кола в Европа – разполага с съвременни системи, които при конфликт предотвратяват или понижават силата на удара за лидера и останалите пасажери, в това число усъвършенстваната система на Ford за Засичане на пешеходци, която за първи път работи и през нощта.

Euro NCAP отличи Fiesta по едно и също време поради отбраната на пасажерите (87%) и на децата (84%). Fiesta реализира оптималния резултат на тестванията за непряк удар, както и най-голям резултат при преден конфликт и удар в дирек – предлагайки висока степен на отбрана за всички пасажери и положителни резултати при камшичен удар.

Системите в помощ на лидера, включващи Регулируем ограничител на скоростта и Асистент за съблюдаване на лентата, са били отличени и похвалени от Euro NCAP, както и предварителното натягане и ограничителя на натоварването на защитните колани – предлагащи се за първи път за задните седалки; и покритието на въздушната възглавница за седящите начело при непряк удар на главата, гърдите и таза.

„ Последните стандарти на Euro NCAP за сигурност са най-строгите до момента с акцентиране върху технологиите, които помогат на водачите да заобикалят произшествия “, съобщи Джо Бакай, Вицепрезидент продуктово развиване Ford Европа. „ Fiesta в този момент може да помогне на водачите, като върне колата назад в лентата на придвижване и следи пътя напред с дължина, колкото футболно игрище, помагайки на лидера да открива и предотвратява опасности за по-безопасни пътувания. “

Каросерията на напълно новата Fiesta е с 36% повече борова стомана за по-голяма издръжливост в основните зони, в това число горната част на страничната колона, която към този момент е с Т-образна конструкция за по-ефективно отклоняване на силата при непряк удар към тавана.

Променените напречни греди във вратите пазят пасажерите при непряк удар, и моделите с 3 и 5 порти са със датчици за налягане, които разрешават ограничаващите системи да се задействат няколко милисекунди по-рано. Механичен заключващ палец предотвратява приплъзването на колана на лидера при случай.

Изцяло новата Fiesta е първият Ford в Европа, който се възползва от компютърно симулирани краш проби на целия автомобил, употребявайки съвременна система за компютърен разбор на детайлите. Технологията тъкмо предсказва по какъв начин системите за сигурност, от въздушните възглавници до каросерията, ще реагират при конфликт в действителни условия, с цел да защитят пасажерите при положение на случай, осигурявайки по-ефективна оптимизация на системите за сигурност.

Още съвременни технологии в помощ на лидера – подкрепени от 2 камери, 3 радара и 12 ултразвукови датчици, които в композиция наблюдават на 360 градуса към автомобила и сканират пътя на 130 м напред – включват Активен паркинг помощник с перпендикулярно паркиране, Адативен автопилот, Автоматични дълги светлини, Система за следене на мъртвата точка, Предупреждение за непряк трафик, Индикация за отдалеченост, Предупреждение на лидера, Предупреждение за иден конфликт, Предупреждение за овакантяване на лентата и Разпознаване на пътните знаци.

Ford предлага 11 модела с 5 звезди за сигурност от Euro NCAP: B-MAX, Edge, Fiesta, Focus, Galaxy, Kuga, Mondeo, Ranger, S-MAX, Tourneo Courier, Transit и Tourneo Custom.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР