Изцяло новата Skoda Scala вече е тук. Компактният модел ще

...
Изцяло новата Skoda Scala вече е тук. Компактният модел ще
Коментари Харесай

Skoda показа своя конкурент на Volkswagen Golf

Изцяло новата Skoda Scala към този момент е тук. Компактният модел ще бъде позициониран сред Fabia и Octavia и ще бъде пряк съперник на Volkswagen Golf и Ford Focus.

Scala е основана на най-малката версия на платформата MQB на Volkswagen Group, наречена А0. Това значи, че моделът споделя някои от частите с модели като SEAT Ibiza и Volkswagen Polo - само че е доста по-малка. При дължина от 4 362 мм моделът е 10 см. по-дълъг и от Golf.

 Снимка 393902
Източник:

Широчината е 2 649, с 12 мм по-голяма от тази на Golf, като Skoda настояват, че това се е отразило доста и на вътрешното пространство, изключително за пасажерите на задните седалки.

Капацитетът на багажника е 467 литра и 1 410 със свалени седалки - със 140 повече от този на Golf.

 Снимка 393904
Източник:

Моделът може да бъде поръчан с електрически багажник, а обичайните за Skoda чистачка за лед, апарат за мерене на грайфера, чадър във вратата и други са налични при всички разновидности.

В началото купувачите ще могат да избират сред четири мотора. Основният ще бъде 1-литров бензинов с три цилиндъра с 94 или 114 к.с. Ще бъде предлаган и по-мощен 1,5 литра с четири цилиндъра и 148 к.с., при който част от цилиндрите ще могат да бъдат изключвани. Ще се предлага и дизел с работен размер 1,6 и мощ 114 к.с.

 Снимка 393903
Източник:

Най-малкият бензинов модел ще се предлага с петстепенна ръчна скоростна кутия, а всички останали - с шестстепенна. Налична ще бъде и версия със седемстепенен автоматик.

Вътре Scala вкарва част от най-новите технологии от групата, в това число екран до 9,2 инча, вградена SIM карта с 4G съгласуваност и опция за още един екран зад кормилото с размер 10,25 инча.

Цените към момента не са оповестени.

Междувремено Volkswagen сподели и първи тийзър на новия Golf, който ще бъде показан през 2019 година

 Снимка 393905
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР