Изцяло нова мостова конструкция ще бъде изградена над река Марица

...
Изцяло нова мостова конструкция ще бъде изградена над река Марица
Коментари Харесай

Строят изцяло нов мост над р. Марица на пътя Първомай - Градина

Изцяло нова мостова структура ще бъде построена над река Марица на републикански път Първомай – село Градина , заяви регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева. „ Вече имаме влезнал в действие парцеларен проект, който е утвърден от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ). В Кадастъра са нанесени всички промени, засягащи държавните и общински парцели.
На сесия на локалния парламент в Първомай през тази седмица се чака общината да подари в интерес на страната, посредством Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), въпросните общински елементи от парцели, нужни за построяването на методите към новия мост ", уточни Каназирева. По думите й, към този момент има определен реализатор и строителен контрол и се чака в първата половина на юли тази година да стартира строителството на оборудването. Предвижда се мостът да е с дължина към 250 метра.  Инвестицията е на стойност почти 6 000 000 лв..
" Старият мост е стоманен, издигнат преди 80 години с еднопосочно придвижване и с стеснен тонаж до 5 тона, което е огромна спънка пред бизнеса ", изяснява регионалният шеф. Тя съобщи, че сега се обикаля през село Милево, а там мостовото оборудване също е компрометирано и се нуждае от ремонт. За него също се водят диалози с Областна администрация и Областно пътно ръководство – Стара Загора, защото този мост е граничен и свързва двете области.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР